Nu mai fierbe pastele în apă. Așa ies mult mai gustoase, metoda pe care o vei folosi mereu

Cum fierb pastele fără apă?

Scris de: Oana Matei

10 May. 2023

Nu mai fierbe pastele în apă. Așa ies mult mai gustoase, metoda pe care o vei folosi mereu

Pastele sunt un aliment de bază în multe case. De fapt, 60% dintre români mănâncă paste în fiecare săptămână. Este o mâncare fantastică pe care o poți mânca cu diverse ingrediente. Dar este posibil să gătești paste fără apă?

Metode de a găti pastele fără apă

Da, pastele pot fi fierte și în alte lichide decât apă, cum ar fi supă de legume sau carne, vin, suc de roșii sau lapte, pentru a obține o variație de arome și texturi.

Vin roșu

Fierberea pastelor în vin roșu, contrar așteptărilor, este o rețetă des întâlnită în bucătăria internațională. Totodată, este o alternativă excelentă la fierberea clasică a pastelor în apă și sare. Ai nevoie de aproximativ 3 căni de vin,  pe care îl aduci la fierbere. Se adaugă apoi pastele și se lasă să fiarbă conform instrucțiunilor. Dacă nu-ți place vinul roșu, poți oricând să folosești alb.

Smântână lichidă

Sosurile pe bază de smântână sunt ideale pentru gătirea pastelor. Se încinge smântâna lichidă într-o oală și se lasă să fiarbă. După acest lucru, poți adăuga pastele și se lasă să fiarbă până se înmoaie.

În ce poți să le fierbi

Supă de legume sau de carne

Supa de legume se aduce în punctul de fierbere. Adăugă pastele în supa de legume și lasă-le să fiarbă conform timpului recomandat. Verifică pastele din când în când și scoate-le când sunt fierte. Rezultatul va fi o masă delicioasă, plină de arome.

Vezi și Așa prepari cel mai bun sos pentru paste pe care l-ai mâncat vreodată. Ingredientul de aur pe care îl folosesc italienii

Lapte

Laptele este un alt lichid excelent pe care îl poți folosi pentru a găti pastele. Ca întotdeauna, trebuie să folosești lapte clocotit la care vei adăuga pastele crude. Aceasta este o modalitate excelentă de a găti pastele, deoarece laptele elimină amidonul din paste, creând un sos cremos.

Sos de roșii

Pentru această rețetă, trebuie să diluezi cu apă o parte din sosul de roșii, înainte de a-l aduce la fierbere. Într-o oală se pune sosul de roșii amestecat cu apa si se aduce la punctul de fierbere. Când lichidul începe sa fiarbă, adaugă pastele si fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Continuă să amesteci pentru ca pastele să nu se lipească de oală.

Cum poți să le pregătești

Coacere în cuptor

Coacerea pastelor în cuptor poate fi o alternativă mai bună decât fierberea în apă. Cu toate acestea, mai întâi, trebuie să înmoi pastele crude în apă rece pentru două 2- 3 ore. Această metodă ajută la hidratarea pastelor și ușurează gătirea în cuptor. Ai grijă întotdeauna ca pastele să nu se gătească prea mult în cuptor, deoarece pot deveni prea moi.

Nu consuma paste fierte insuficient

Pastele nu trebuie fierte in multă apă pentru a fi comestibile. Le poți găti cu alte ingrediente, cum ar fi sosuri și vin. Cu toate acestea, trebuie să reții că nu trebuie să consumi niciodată paste crude. Asigură- te întotdeauna că pastele sunt gătite înainte de a le servi. Pastele crude sau insuficient fierte nu sunt sănătoase pentru tine sau familia ta, deoarece pot cauza probleme digestive.

Vezi și Mac and cheese. Paste cremoase cu sos de brânză, șuncă și mazăre la cuptor, în stil american. Trucul ca să iasă perfecte

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *