Rețeta unui business de succes, dezvăluită de Dan Șucu. Cum a făcut bani pe bandă rulantă: ”Ideea asta nu e în vocabular” VIDEO EXCLUSIV

Învață de la milionarul român cum să dai lovitura în afaceri

În anul 1993, Dan Șucu își vindea casa pentru a face rost de capital să debuteze în afaceri, mutare care acum, după 30 de ani, îl plasează între cei mai de succes oameni de afaceri din România. Dan Șucu a mărturisit, în exclusivitate pentru EGO.ro, că poate nu ar fi avut curaj, ținând cont de vremurile de atunci, dacă în spatele deciziilor lui nu ar fi stat oameni care să-i ofere încrederea de care avea nevoie.

Dan Șucu, despre rețeta succesului în afaceri

Dan Șucu nu mai are nevoie de nicio prezentare, demonstrând de-a lungul timpului că își merită pe deplin locul în domeniul afacerilor din România. Investitorul de la ”Imperiul Leilor”, emisiune care va debuta cu sezonul 4 începând cu 19 septembrie la Pro Tv, nu s-a limitat doar la afaceri în domeniul mobilei, ci și-a extins domeniul de activitate.

Cine sunt mentorii milionarului român

Au trecut 30 de ani de când omul de afaceri pornea pe acest drum, cu suma de 50.000 de dolari, bani obținuți din vânzarea unei case, însă pare că este neschimbat.

”Maică-ta Hristoase! Departe de a mai fi la fel de tânăr. Dar, într-adevăr, te uiți în spate și vezi un număr mare de realizări, nu poți decât să fii mândru și poate și relaxat”, ne-a povestit Dan Șucu despre ce au însemnat pentru el cei 30 de ani de activitate.

În momentul de față, omul de afaceri este un model pentru mulți antreprenori, chiar un mentor pentru cei care vin și își prezintă ideile de business în fața lui, la emisiunea ”Imperiul Leilor”, sperând să fie parteneri de afaceri cu el. Însă, la rândul lui, Dan Șucu a avut și oameni care l-au inspirat.

”Pot spune că am avut o grămadă de mentori. Îmi aduc aminte când eram în facultate, profesorii de atunci ne vorbeau despre posibilitatea de a-ți lua viața în mâini proprii. Era un lucru extrem de neașteptat pentru că eram încă într-o perioadă în care inițiativa privată nu era ceva care să poată să fie promovabil. Cu toate acestea, aveam de atunci profesori care aveau o atitudine mult mai deschisă”, ne-a mai povestit omul de afaceri, completând că în cazul lui, cel mai mult a contat încrederea primită, mai ales că debutul lui în antreprenoriat se întâmplat în perioada post-decembristă, când abiavîncepuseră românii să aibă încredere în domeniul privat: ”Încrederea este, până la urmă, cea care ne-a ajutat. Ei ne-au dat încredere și alții din jurul nostru, ca să pornim”.

”Jumătate din investițiile făcute nu au fost de succes”

Dan Șucu povestește că, odată cu succesul, au venit și greșelile. Dacă la început greșelile au fost mai mici, pe măsură ce banii au început să fie rulați, din lipsa experienței în ceea ce privește gestionarea sumelor mari de bani, au început să fie și unele greșeli. Însă omul de afaceri a știut cum să întoarcă totul în favoarea lui.

”În orice afacere greșești mult mai des decât faci bine. Ideea este să nu greșești în lucrurile estențiale. Dar sunt mult mai multe ”bătălii” pe care le pierzi. Ideea este să nu pierzi războiul”, ne-a mai spus investitorul de la ”Imperiul Leilor”.

Citește și Cătălin Botezatu face educație stilistică pentru bărbații din România

Nu are regrete

Pe de altă parte, mărturisește că niciodată nu a regretat vreo investiție, cu atât mai mult din cadrul show-ului de la Pro Tv, dovadă că este la al patrulea sezon pe fotoliul de investitor.

”Nu îmi pare rău. Jumătate din investițiile făcute nu au fost de succes, dar nu poți să spui că îți pare rău. A fost o încercare. Ideea asta cu: îți pare rău nu e în vocabular”, a mai completat Dan Șucu pentru EGO.ro.

 

Video: Mihai Robu

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *