Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la proba la alegere. Baremele de corectare pentru geografie, chimie, biologie și informatică

Iată regulile de rezolvare a subiectelor pentru examenul de bacalaureat 2022.
Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la proba la alegere. Baremele de corectare pentru geografie, chimie, biologie și informatică

Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la proba la alegere. Marți, pe data de 16 august a început sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Conform calendarului, examenul de BAC pentru sesiunea august-septembrie 2022 a debutat cu proba la limba și literatura română.

Accesul candidaților care participă la probele scrise are loc în intervalul 7:30 – 8:30, conform metodologiei. Imediat ce informațiile despre rezolvarea subiectelor vor fi disponibile, Ego.ro va publica bareleme de corectare și răspunsurile corecte.

Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la proba la alegere

Update. Subiectele și baremele de la sesiunea din toamnă la proba la alegere au fost publicate pe Edu.ro și pot fi vizionate aici.

Candidații care susțin probele de examen au la dispoziție 3 ore să rezolve subiectele. Acest interval de timp se socotește din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare elev.

Pentru probele scrise trebuie să fie folosită doar cerneală sau pastă de culoare albastră. În cazul schițelor și a desenelor se folosește doar creion negru. Pentru disciplinele “Matematică” și “Geografie”, candidații pot utiliza instrumente de desen.

Ce este interzis la BAC 2022

  • Candidații care participă la examenul de bacalaureat nu au voie să aducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete. Aceștia trebuie să lase obiectele menționate într-o sală specială destinată lucrurilor personale, stabilită de comisia de bacalaureat.
  • De asemenea, candidații nu au voie să comunice între ei sau cu persoanele din exterior. Le este interzis să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe și alte materiale de acest fel.
  • În timpul examenelor candidații nu au voie să folosească mijloace de calcul. Este permisă doar utilizarea hârtiei distribuită candidaților de către asistenți.

Cei care încalcă aceste reguli vor fi eliminați din examen și nu mai au dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului. Nu se ia în calcul sesiunea specială, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

La finalul celor 3 ore, elevii trebuie să predea lucrările în faza în care se află. Este interzisă depășirea timpului stabilit. În sală trebuie să rămână trei candidați până la predarea ultimei lucrări.

Candidații care vor să predea lucrările înainte de expirarea timpului, pot să părăsească sala de examen fără a primi subiectele. Candidații primesc subiectele de examen doar stau în sală și pleacă după expirarea timpului maxim destinat desfășurării probelor scrise.

Cum se corectează o greșeală

Cei care au greșit și vor să corecteze un paragraf, trebuie să respecte următoarele reguli stabilite.

Trebuie să taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală. Dacă unii candidați vor să își transcrie lucrarea, o pot face fără să depășească timpul stabilit. De asemenea, vor primi și alte coli tipizate. Acest lucru se consemnează de către asistenți în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise. Foile de examen care au fost folosite inițial se anulează pe loc de către asistenți, menționându-se pe ele “Anulat”. Apoi se semnează de către asistenți și se păstrează în condițiile stabilite pentru lucrările scrise.

Citește și rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la limba română. Baremele de corectare

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.