Rezolvare subiecte Evaluarea Națională 2023 la matematică. Barem de corectare

Elevii pot verifica ce note vor lua cu ajutorul baremului de corectare

Evaluarea Națională 2023 a ajuns astăzi la cea de-a doua probă, mai exact la matematică. După încheierea probei, Ministerul Educației a publicat baremul de corectare, care poate fi verificat online.

Barem de corectare: rezolvare subiecte Evaluarea Națională 2023 la matematică

Baremul de corectare:

Este o săptămână plină de emoții pentru elevii care tocmai au încheiat clasa a VIII-a. Luni a avut deja loc prima probă scrisă, la limba română, iar astăzi a fost cea la matematică. Joi va fi la limba maternă pentru elevii din grupurile de minorități.

La scurt timp după susținerea examenelor scrise, elevii pot verifica felul în care s-au descurcat consultând baremele de corectare puse la dispoziție de Minister. Imediat după încheierea probei de miercuri, 21 iunie, Ministerul Educației publică varianta corectă de rezolvare a subiectelor la Evaluarea Națională 2023, la matematică.

Astfel, pe baza baremului de corectare, elevii vor ști orientativ ce notă ar putea primi la proba de la matematică. Primele rezultate de la Evaluarea Națională 2023 vor fi publicate pe data de 28 iunie. Ulterior, după contestații, rezultatele finale vor apărea pe data de 4 iulie 2023.

Reguli în sala de examen la Evaluarea Națională. Ce nu au voie să facă elevii

Aceste reguli se aplică în cazul tuturor celor trei probe, la limba română, matematică și limba maternă. Astfel, accesul în sălile de examene se face între 8:00 și 8:30. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și un instrument de scris. Este interzis accesul în sala de examen cu telefoane mobile, dispozitive de calculat, materiale inspiraționale precum: manuale, notițe, însemnări, dicționare, cărți sau ciorne.

„Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiți în examen. Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea elevului din sală, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, și la notarea cu 1 (unu) a lucrării elevului eliminat”, transmite Edu.ro.

Timpul pentru redactarea subiectelor este de două ore, calculat după ce elevii completează caseta de identificare din colțul primei pagini.

Calendar Evaluarea Națională 2023

  • 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă
  • 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 28 iunie 2023 (până la ora 14.00) – afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 28 iunie 2023 (orele 16.00-19.00) – 29 iunie 2023 (orele 8.00-12.00) – depunerea contestațiilor
  • 29 iunie – 4 iulie 2023 – soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2023 – afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Vezi și – Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2023 la matematică. Teste de antrenament pentru elevi

Examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat 2023, structurate după programele de dinainte de pandemie

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat în august 2022 că atât examenele de la Evaluarea Națională 2023, cât și cele de la Bacalaureat 2023, vor fi structurate după programele școlare de dinainte de pandemie.

„Având în vedere că în anul școlar 2021-2022 nu au fost perioade de întrerupere a școlii, în ipoteza în care nici în anul școlar 2022-2023 nu vor exista întreruperi, s-a decis, în acord cu partenerii de dialog social, revenirea la programele de examen în vigoare înainte de debutul pandemiei, atât pentru evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, cât și pentru examenul național de bacalaureat”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
1 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *