Rezultate finale BAC 2022 sesiunea de toamnă. Notele după soluționarea contestațiilor au fost afișate

Află totul despre afișarea rezultatelor finale la examenul de Bacalaureat 2022, din sesiunea de toamnă.
Rezultate finale BAC 2022 sesiunea de toamnă. Notele după soluționarea contestațiilor au fost afișate

Rezultate finale BAC 2022 sesiunea de toamnă. Notele de la examenul de Bacalaureat, din această sesiune, au fost afișate pe data de 31 august, însă rezultatele finale, în urma contestațiilor, au fost publicate, pe data de 3 septembrie, de Ministerul Educației.

Conform informațiilor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, aproximativ două treimi dintre cei înscriși la sesiunea de toamnă provin din promoţia curentă, adică 22.586 de candidaţi. 12.237 de candidaţi fac parte din promoţiile anterioare.

Rezultate finale BAC 2022, sesiunea de toamnă, au fost publicate

Ministerul Educației a anunțat că va publica rezultatele notelor de la Bac, sesiunea de toamnă 2022, pe 31 august. Primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2022 sunt disponibile încă din acea zi pe site-ul edu.ro. Contestaţiile s-au putut depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic, cât şi în format electronic.

Rezultatele finale Bac 2022, sesiunea de toamnă, au fost publicate, în urma contestațiilor, sâmbătă – 3 septembrie, pe site-ul Ministerului Educației. Candidații trebuie să știe că nota finală obținută după contestații poate să fie mai mare sau mai mică.

Pentru a verifica notele finale, elevii trebuie să acceseze platforma online edu.ro, să selecteze secțiunea Vizualizare raporte pe țară și să aleagă județul dorit. Aici, pe baza codului de candidat, se poate afla rezultatul final.

Rezultate BAC 2022 București

Rezultate BAC 2022 Bacău

Rezultate BAC 2022 Bihor

Rezultate BAC 2022 Argeș

Rezultate BAC 2022 Arad

Lista pentru toate județele poate fi consultată aici.

Afișarea rezultatelor finale la BAC, sesiunea august-septembrie 2022

  • 31 august – Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00);
  • 1-2 septembrie 2022 – Rezolvarea contestațiilor;
  • 3 septembrie 2022 – Afișarea rezultatelor finale;

Reguli de examen

În timpul probelor scrise, este interzisă folosirea oricăror mijloace de calcul. Este acceptată doar hârtia distribuită candidaților de către asistenți.

Candidații care încalcă aceste reguli vor fi eliminați din examen. Aceștia nu mai au dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat, fără a se lua în calcul sesiunea specială, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Candidații au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele. După ce s-au terminat cele 3 ore, elevii trebuie să predea lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. În sală trebuie să rămână trei candidați până la predarea ultimei lucrări.

Modalitatea de depunere a contestațiilor la Bac 2022, sesiunea de toamnă

După afișarea rezultatelor, elevii care sunt nemulțumiți de notele obținute la probele scrise, pot depune contestație în data de 31 august. Contestațiile se acceptă în intervalul orar 12:00 – 18:00.

În sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2022, rata de promovare a fost 75,2%, mai mare cu 1,9% față de rezultatele dinainte de contestații.

După ce s-au afișat primele rezultate, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a menționat examenul de Bac 2022 a fost promovat  de peste 89.000 de candidați. Rata de promovare – de 73,3% – a fost cea mai ridicată din ultimii 10 ani.

Cele mai multe contestații s-au depus la limba română

În prima sesiune au fost depuse 49.091 de contestații de candidații de la Bac 2022, cu 6.889 mai puține decât anul trecut. Cele mai multe contestații, 22.169, au fost depuse la limba și literatura română.

Modalitatea de promovare la Bacalaureat 2022

Ca să poată promova examenul de Bacalaureat 2022, candidații trebuie să îndeplinească mai multe condiții:

  • să susțină cele trei probele de evaluare a competențelor sau să le echivaleze;
  • să susțină probele scrise și să obțină minim 5 la fiecare dintre acestea;
  • să obțină media 6 la probele scrise;
  • conform metodologiei de organizare a examenului de Bac, dacă media generală este 5:99, acesta se va rotunji la 6:00.

După afișarea rezultatelor de la Bac 2022, urmează înscrierea pentru examenele de admitere la facultate.

Citește și rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la limba română. Baremele de corectare

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.