Rochii de mireasă 2022. Andreea Mărcuță, designer: „Se poartă rochiile din materiale prețioase, accesorizate și, de ce nu, costumele” EXCLUSIV

Perlele și broderiile spectaculoase sunt în trend. Fulgii de struț vă conferă un plus de prețiozitate

Pentru sezonul vară-toamnă 2022, designerii recomandă broderiile spectaculoase, aplicațiile manuale 3D și accesorizările prețioase, precum perlele sau franjurii realizați manual. Nu se vor demoda niciodată rochiile romantice, cu voal de mătase sau cu aplicații manuale, cum ar fi fulgii de struț, oferind un plus de prețiozitate. Andreea Mărcuță, designer de rochii de mireasă, ne-a vorbit, în exclusivitate pentru EGO.ro, despre tendințele de anul acesta în materie de rochii de mireasă.

Tendințe 2022 pentru rochia de mireasă. Ce spun designerii

Am aflat cu uimire că nu doar rochiile prețioase, glamouroase și romantice, sunt la mare căutare. Și costumele cu croi masculin se află în tendințele actuale.

„Pentru că avem nevoie de glamour, anul acesta, venim după o perioadă în care am avut evenimentele restricționate, amânate, și atunci ne bucurăm foarte tare atât noi cât și miresele. Deci ne place glamourul, tendințele din acest an sunt în această direcție. Am lucrat foarte multe rochii din materiale prețioase, accesorizate, cu multe ore de muncă în spatele fiecărei rochii. De asemenea, în continuare sunt cerute rochiile romantice, din voaluri de mătase, însă acestea sunt accesorizate în funcție de dorințele mireselor. Lucrăm și costume, de ce nu, pentru că miresele sunt deschise la nou. Contează foarte mult povestea fiecărei mirese și contează foarte mult să-i venim în ajutor, să-i creăm rochia la care a visat”, a declarat pentru EGO.ro cea care are zi de zi ia contact cu zeci de mirese ale căror visuri și nunți au fost amânate sau reprogramate din considerente de pandemie.

Albul, înlocuit de ivoar

În materie de culori, designerul vestimentar ne mărturisește că din ce mai puține domnișoare aleg albul pur, pentru rochia de mireasă, optând pentru pasteluri, chiar și argintiu.

„Predomină ivoarul. Într-adevăr, albul-alb, acela care dă spre bleu, este mai puțin cerut. Predomină ivoarul, dar nu pot spune că nu au fost cerute și pasteluri sau nu pot spune că nu am lucrat și silver, însă preponderent este ivoarul”, a mai declarat Andreea Mărcuță, completând că cel mai important pentru o viitoare mireasă este să se preocupe din timp de rochie.

„O mireasă trebuie să-și facă timp să vină să discutăm, să ne spună ce își dorește, să putem să vedem ce siluetă are, să vedem ce propuneri îi facem, și este bine ca ultima probă să fie cât mai aproape de eveniment. Acum nu înseamnă că trebuie să își ia rochia cu o zi două înainte de eveniment, ca să reprezinte un stres și mai mare, dar trebuie lăsată o perioadă până în eveniment, pentru liniștea miresei, și ultimul retuș să fie în apropiere”

Tendinte 2022 pentru rochia de mireasa
Tendinte 2022 pentru rochia de mireasa

 

Voalul rămâne în continuare în trenduri

Chiar dacă în materie de rochii se schimbă mereu trendurile, dovadă că anul acesta multe au trecut, de la rochia în linie A și cea tip sirenă, la costumele cu croială masculină, în ceea ce privește accesorizarea, voalul completează în continuare look-ul total.

„Dacă pregătim un costum, atât pentru cununie, cât și pentru a doua ținută pentru nuntă, în general sunt cerute voaletele. Voalul de mireasă este în continuare cerut. De obicei miresele preferă în acest sezon voalurile lungi cu care să aibă niște poze senzaționale și pe care le folosesc în biserică, dar pe care le scot ulterior și rămân cu o diademă, cu ceva lucrat manual în același stil accesorizat ca rochia”, ne-a mai spus designerul.

„Miresele vor să-și pună cumva amprenta”

În fiecare an, designerii care creează rochii de mireasă vin în întâmpinarea domnișoarelor cu tot felul de recomandări și de modele. Cu toate acestea, majoritatea femeilor preferă să-și pună amprenta, astfel că de cele mai multe ori cer să se intervină asupra unui model.

„Miresele de acasă trebuie să știe că ne încadrăm în bugetele lor. Atunci când ele vin la prima noastră întâlnire și discutăm despre rochie, despre ceea ce își doresc să poarte în această zi foarte importantă pentru ele, ne spun bugetul. Atunci noi ne încadrăm și încercăm să le găsim alternative ca să ne încadrăm în bugetul lor. Având în vedere că este vorba de mirese și nu este clienta tip care vine și își alege o rochie din colecție pentru că i-a plăcut foarte mult, de obicei marea majoritate a mireselor vor ceva personalizat. Chiar dacă aleg un model din colecția noastră vor să-și pună cumva amprenta și să aibă un altfel de decolteu, sau se văd cu un șliț extrem de adânc și atunci putem să facem acest lucru”, a mai menționat designerul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Dumnezeule! Ce a spus Prinţul William despre Kate, după vestea BOLII CUMPLITE. Au fost lacrimi:...
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum s-a împrietenit cu medicul Ana Aslan
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
De necrezut! Ce relație au acum Anamaria Prodan și fina Andreea Tonciu: „Pentru mine e...
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama...
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum a devenit prieten cu Ana Aslan
Horoscop 19 Aprilie 2024. Astazi Fecioara isi va implini o dorinta veche, Capricornii sunt plini...
Horoscop Zilnic Vineri 19 Aprilie 2024. Ziua aceasta vine cu energie pozitivă, realizări și bucurii
Ești pregătit? Mâine, fiecare zodie primește cheia succesului
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
Cum arată și cu ce se ocupă acum Venera Arapu. Ce a dezvăluit celebrul designer...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *