Rolul fiecărui sertar din frigider este foarte important și determină ordinea în care trebuie să fie aranjate alimentele.Tu știi unde trebuie să-ți depozitezi în mod corect alimentele în frigider? Foarte multe persoane și-ar dori să afle răspunsul la această întrebare. Refrigerarea corectă a alimentelor este deosebit de importantă.
Ordinea corectă a alimentelor pentru a evita risipa este esențială. Dar astfel poți evita și răspândirea bacteriilor dăunătoare pentru alimentele crude până la cele gata de consumat.
Alimentele gata de consumat, cum ar fi lactatele, alimente ambalate, carne gătită și salate preparate trebuie puse în raftul superior și cel mijlociu. Toate acestea trebuie acoperite sau păstrate în recipiente sigilate pentru a preveni contaminarea. Alimentele gata de consum se depozitează în partea de sus a frigiderului, departe de alimentele crude. Astfel bacteriile dăunătoare nu se pot transfera din alimente crude în cele gătite.
Carnea crudă, carnea de pasăre și peștele în recipiente sigilate pentru a împiedica atingerea de alte alimente se pun în raftul de jos. Carnea crudă trebuie păstrată întotdeauna cât mai în spate, pentru a preveni contaminarea. Asigură-te că fiecare aliment crud este împachetat într-un recipient sigilat, astfel încât să nu intre în contact cu alte alimente.
Fructele, legumele și legumele de salată care au fost spălate înainte de depozitare se pun în sertarul pentru salate. Acestea trebuie să fie învelite în hârtie sau pungi de plastic cu orificii de aer pentru a fi protejate de orice contaminare. Mărarul sau pătrunjelul se păstrează cel mai bine în prosoape de hârtie umede, pentru a preveni uscarea lor și pentru a le menține proaspete pentru mai mult timp.