Rolul fiecărui sertar din frigider. Cum păstrezi corect alimentele pentru a evita risipa

Fiecare sertar din frigider are un rol foarte important pentru a păstra alimentele cât mai proaspete.
Rolul fiecărui sertar din frigider. Cum păstrezi corect alimentele pentru a evita risipa

Rolul fiecărui sertar din frigider este foarte important și determină ordinea în care trebuie să fie aranjate alimentele.Tu știi unde trebuie să-ți depozitezi în mod corect alimentele în frigider? Foarte multe persoane și-ar dori să afle răspunsul la această întrebare. Refrigerarea corectă a alimentelor este deosebit de importantă.

Ordinea corectă a alimentelor pentru a evita risipa este esențială. Dar astfel poți evita și răspândirea bacteriilor dăunătoare pentru alimentele crude până la cele gata de consumat.

Rolul fiecărui sertar din frigider

Rolul fiecărui sertar din frigider

Raft superior și mijlociu

Alimentele gata de consumat, cum ar fi lactatele, alimente ambalate, carne gătită și salate preparate trebuie puse în raftul superior și cel mijlociu. Toate acestea trebuie acoperite sau păstrate în recipiente sigilate pentru a preveni contaminarea. Alimentele gata de consum se depozitează în partea de sus a frigiderului, departe de alimentele crude. Astfel bacteriile dăunătoare nu se pot transfera din alimente crude în cele gătite.

Raftul de jos

Carnea crudă, carnea de pasăre și peștele în recipiente sigilate pentru a împiedica atingerea de alte alimente se pun în raftul de jos. Carnea crudă trebuie păstrată întotdeauna cât mai în spate, pentru a preveni contaminarea. Asigură-te că fiecare aliment crud este împachetat într-un recipient sigilat, astfel încât să nu intre în contact cu alte alimente.

Sertarul pentru salate

Fructele, legumele și legumele de salată care au fost spălate înainte de depozitare se pun în sertarul pentru salate. Acestea trebuie să fie învelite în hârtie sau pungi de plastic cu orificii de aer pentru a fi protejate de orice contaminare. Mărarul sau pătrunjelul se păstrează cel mai bine în prosoape de hârtie umede, pentru a preveni uscarea lor și pentru a le menține proaspete pentru mai mult timp.

Sfaturi pentru depozitarea corectă a alimentelor în frigider

  • Pe cât posibil, păstrează alimentele crude și cele gătite separate una de cealaltă. Așază alimentele gătite și cele gata de consumat pe raftul de sus, întotdeauna mai sus decât alimentele crude, pentru a evita șansa ca acestea din urmă să picure sau să cadă pe alimentele gătite.
  • Curăță frigiderul în mod regulat. Pentru colțurile incomode, încearcă să folosești o periuță de dinți.
  • Dezgheață frigiderul frecvent pentru a evita acumularea de gheață.
  • Ai grijă să păstrezi alimentele proaspete. Salatele și ierburile mărunte trebuie puse departe de spatele frigiderului. Temperatura din spate este mai rece și aceste alimente delicate ar putea îngheța.
  • Untul și brânzeturile moi nu trebuie să fie în partea cea mai rece a frigiderului. Este recomandat să pui lactatele pe raftul din mijloc.
  • Anumite fructe nu trebuie puse în frigider. Fructele de avocado, bananele, nectarinele, piersicile sau perele pot face ca unele legume să se strice prematur.
  • Odată deschise, borcanele cu condimente, gemuri și jeleuri trebuie păstrate la frigider.
  • Alimentele gătite trebuie acoperite corespunzător, în timp ce carnea și peștele crud trebuie bine acoperite și sigilate.

Află și cum să reglezi temperatura frigiderului vara.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Roxana Vancea, dezvaluiri inainte de nuntă
9.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *