Roxana Vancea, sfaturi despre cum ne putem distra și gratis alături de micuți. Cum se înțeleg cei doi copii: „L-am pus pe Milan să mă ajute la tot ce fac cu cel mic” EXCLUSIV

Roxana Vancea: ”Facem cu copiii tot felul de drumeții prin pădure”

Mulți căutăm diferite locuri pentru a merge alături de cei mici sau pur și simplu ne dorim să facem o mulțime de activități alături de aceștia. Roxana Vancea, care se bucură de Milan, fiul soțului ei dintr-o altă căsnicie, dar și de micuțul Zian, ne-a explicat, în exclusivitate pentru Ego.ro, unde putem să mergem alături de copii. De asemenea, vedeta a vorbit despre cum putem să îl introducem pe bebeluș în viața copilului mai mare pentru a evita gelozia.

Roxana Vancea, despre locurile interesante în care copiii nu se plictisesc

Roxana Vancea are o viață plină, bucurându-se de doi băieți, Milan și Zian. Vedeta încearcă să îi ducă pe aceștia în tot felul de locuri, astfel că părinții se pot inspira din alegerile sale. Bruneta ne-a  oferit câteva variante pentru ca micuții să nu se plictisească:

„Am adaptat locațiile și la cel mic, el fiind în marsupiu și putând să meargă peste tot. Cu Milan aleg tot felul de locații unde sunt lucruri care să îi placă, printre care avioane și tancuri. Mergem la Muzee Militare, la Dino Park, la Muzeul Aviației. În București există o mulțime de variante. Mai există Arsenal Park, unde se poate și dormi în câteva camere amenajate în interiorul unor tancuri. El a fost fascinat pentru că putea să conducă și să doarmă în tanc. Acolo am fost recent. De asemenea, există Dino Park la Râșnov, dar și la Hunedoara. La Râșnov am și rămas într-o seară, ei organizează din când în când o seară în care poți să dormi, în cort, printre dinozauri. Seara se făcea o drumeție cu felinarele, iar un ghid ne explica totul despre ei”.

La ce activități gratuite se pot gândi părinții

De asemenea, atunci când nu vrem să scoatem bani din buzunar, putem să mergem cu micuții în drumeții, punând la cale o poveste care să îi atragă. Roxana Vancea a subliniat că ne putem folosi de un cort sau putem să facem un foc de tabără pentru ca toată lumea să fie încântată:

„La Novaci, la țară, facem tot felul de drumeții prin pădure. Îi spunem că suntem exploratori și mergem să căutăm rămășițe de dinozauri pentru a merge mai mult. Mai stăm cu pătura pe iarbă, se mai joacă cu mingea pe unde ne mai oprim. Dacă nu vrei să dai bani, poți să mergi cu cortul, să faci un foc de tabără, un grătar, iar cei mici pot să facă bezele. Există multe variante atunci când nu vrem să cheltuim. Mai vizităm Peștera Muierii, iar acum câteva zile am fost să adunăm afine, spre exemplu, dar și zmeură. Îi plac aceste lucruri lui Milan”.

Roxana Vancea, împreună cu soțul și copiii
Roxana Vancea, împreună cu soțul și copiii

Cum facem ca relația dintre cei doi copii să fie bună

Atunci când al doilea copil vine pe lume, acesta trebuie să fie introdus în viața copilului mai mare. Roxana Vancea ne-a explicat că Milan a ajutat-o cu tot ce putea atunci când vine vorba despre Zian. Micuțul l-a ținut în brațe pe fratele său mai mic, ba chiar îi arată cum se folosesc anumite jucării:

„Eu l-am pus pe Milan să mă ajute la tot ce fac cu cel mic, ca să nu se simtă dat la o parte. L-am pus să mă ajute, să facem totul împreună. La început, Milan avea doi maimuțoi, astfel că zicea că are și el bebelușul lui. Îmi spunea: „Mami, tu ai bebelușul tău, eu am bebelușii mei.” Făcea ce făceam și eu, când îl plimbam Zian cu un căruț, el plimba jucăriile pe bicicletă sau în altceva. Avea aceleași sarcini pe care le aveam și eu. I-a plăcut acest lucru și s-a obișnuit. Oricum, de când era mic îmi zicea că vrea să îl țină pe Zian în brațe. I l-am pus tot timpul, nu i-am zis că nu are voie. I-am arătat cum să îl țină și l-am lăsat. Am fost destul de permisivă. La fel, când îi iau jucării lui Zian, îi zic lui Milan: „Mami, hai să îi arăți, că tu știi cum funcționează, el nu știe, e mic.” Imediat îi arată, interacționează cu el”.

Petrece vacanțele alături de micuți, la Novaci

Roxana Vancea susține că este important pentru ea ca micuții să petreacă timp în natură. În primele luni, vedeta a fost ajutată de mama ei pentru a se descurca cu Milan și Zian. Ulterior, ea a plecat cu copiii la Novaci, unde a crescut, pentru ca ei să experimenteze și viața în mediul rural:

„Noi am fost foarte OK la acest capitol (n.r. gelozia între micuți). Am fost norocoasă pentru că mama mea a fost alături de mine la București în primele luni, m-a ajutat mult cu Milan. Cel mic era lipit de mine, trebuia să îl alăptez. Ea se juca cu Milan. Ba chiar, dacă dormea cel mic și o lăsam pe mama cu el, îi ziceam lui Milan să ne jucăm și îmi răspundea: „Nu, eu vreau să mă joc cu bunica!”.

Bunica le făcea toate poftele. Pe vară, am decis să îi țin la Novaci, am crescut la țară și același lucru l-am vrut și pentru ei, măcar vacanțele de vară și de iarnă să le petreacă aici. Suntem de vreo 3 luni, după botez. Mi se pare mai sănătos să îi cresc aici, iar bunicii le fac toate poftele”.

10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.