Rugăciune specială către Sfântul Mina. Trebuie rostită azi, 11 noiembrie, te scapă de boli și necazuri

Rugăciune specială către Sfântul Mina. Trebuie rostită azi, 11 noiembrie, te scapă de boli și necazuri

Rugăciune specială către Sfântul Mina. Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic Mina pe data de 11 noiembrie. Sfântul Mina este considerat ocrotitorul celor păgubiți și protectorul caselor. Această sărbătoare este marcată cu cruce neagră în calendarul ortodox. Sfântul Mina este cunoscut de credincioși drept un mare făcător de minuni. Oamenii împovărați de greutăți care aleargă grabnic către el au parte de izbăvirea necazurilor și vindecarea bolilor.

Rugăciune specială către Sfântul Mina

O parte din moaștele Sfântului Mina sunt adăpostite la Biserica „Sfântul Mina-Vergu” din București. Acestea au fost aduse în anul 1874 împreună cu icoana făcătoare de minuni.

Sfântul Mina s-a arătat cu adevărat milostiv și ajutător față de cei aflați în necazuri. Se spune că celor ce se roagă cu credință la racla moaștelor Sfântului Mina li se vor îndeplini chiar și cele mai arzătoare dorințe.

Sfântul Mare Mucenic Mina este prăznuit de creștinii ortodocși pe data de 11 noiembrie. Este o zi extrem de importantă pentru credincioși. Cei care fac milostenie și se roagă cu multă credință la Sfântul Mina vor fi izbăviți de necazuri.

Pentru a avea parte de bucurii și îndepărtarea tuturor tulburărilor, poți citi rugăciunea de mai jos. Este extrem de folositoare și cu siguranță vei afla acest lucru pe propria piele.

Rugăciune către Sfântul Mina. Rostește-o cu credință și vei avea parte de minuni

„Preasfinte şi întru tot lăudat Mare Mucenic Mina, de minuni făcătorule, primeşte această rugăciune de la mine, nevrednicul robul tău, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri şi grabnic folositor cu lacrimi fierbinţi ma rog ţie. Vezi, sfinte, paguba mea, vezi sărăcia şi ticăloşia mea, vezi bubele şi rănile trupului şi sufletului meu!

Mă rog ţie, Sfinte Mina, grăbeşte-te a mă ajuta cu neîncetatele şi sfintele tale rugăciuni. Ia aminte la suspinele mele si nu mă trece cu vederea, că ştiu, Sfinte al lui Dumnezeu, că ai pătimit munci grele şi chinuri înfricoşătoare pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferinte astăzi viețuiești luminat și ai aflat dar de Dumnezeu.

Fiindcă ne-am încredințat ca și după mutarea ta din viața aceasta trecătoare, cine a năzuit la sfânta biserica ta și cu credință ți s-a rugat nu a ămas neajutat. Că cine te-a chemat pe tine întru ajutor și nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine, de minuni făcătorule, și tu l-ai trecut cu vederea? Sau cui, în pagube fiind și alergând spre ajutorul tău, nu i-ai descoperit paguba lui? Minunile și ajutorul tău m-au făcut și pe mine să alerg la ajutorul tău, să cred că la orice facere de bine ești gata ajutător şi grabnic folositor.

Şi eu acum, fiind scârbit şi în pagubă, alerg către tine cu credinţă şi cu lacrimi, îngenunchind, mă rog ţie, Sfinte şi Mare Mucenic Mina, ca să te rogi lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru mine păgubaşul şi scârbitul, celui ce n-a trecut cu vederea rugăciunea ta cea mucenicească, ci te-a ascultat și te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri.

Roagă-te ca să fiu și eu ajutat și miluit pentru rugăciunile tale și din pagube și necazuri izbăvit, ca să laud și bine să cuvântez și să slăvesc întru tot lăudatul și preaputernicul nume al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

Citește și: „Cine a fost Sfântul Mina, prăznuit pe 11 noiembrie în calendarul ortodox. I se mai spune ocrotitorul celor păgubiți

8.8 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.