Salata de boeuf care nu îngrașă. Ingredientul care nu are ce căuta, rețeta propusă de un celebru nutriționist

Rețeta, pas cu pas
Salata de boeuf care nu îngrașă. Ingredientul care nu are ce căuta, rețeta propusă de un celebru nutriționist

Cui nu-i place salata de boeuf? Că e de sărbători sau pur și simplu într-o zi obișnuită, puțini sunt cei care ar refuza o porție. Dar știai că există salata de boeuf care nu îngrașă? Un cunoscut nutriționist a dezvăluit cum se prepară aceasta.

Salata de boeuf care nu îngrașă. Cum se prepară

Sonia Burtic, nutriționist, a dezvăluit care este rețeta pentru salata de boeuf care nu îngrașă. Mulți oameni se feresc să o consume tocmai din cauza numărului mare de calorii, dar iată că există și o variantă dietetică.

Având în vedere că perioada sărbătorilor a trecut, mulți oameni își doresc să scape de kilogramele acumulate în urma meselor bogate. Iată o variantă de salată de boeuf care nu te îngrașă deoarece nu conține deloc maioneză.

Ingredientele necesare:

  • 300 gr morcovi
  • 300 gr conopidă
  • 300 gr dovlecei
  • 300 gr păstârnac
  • 3 bucăți de avocado pisat
  • 5/6 castraveți murați (fără zahăr, doar apă, oțet și sare)
  • 4 gogoșari – pentru decor
  • 2 legături de verdețuri -pătrunjel și mărar (pentru decor)
  • 300 gr de iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 1 lingură de ulei
  • zeamă de lămâie

Cum se prepară:

Mai întâi legumele se pun la fiert. Când sunt gata se taie cubulețe mici, după preferințe. Se amestecă morcovii, păstârnacul, dovlecelul, conopida și murăturile. Mai apoi se pune un avocado pisat și iaurtul cu 10% grăsime, apoi se adaugă zeama de lămâie după gust. Se pune și o lingură de ulei. Se amestecă totul foarte bine și, spune nutriționistul, se poate pune și carne, fie de vită sau de pui. Se amestecă totul bine și se procedează la fel ca și cu o salată de boeuf normal pentru a fi pusă în farfurie și ornată cu diferite legume.

Alimentul care te ajută să slăbești rapid după sărbători

Mihaela Bilic, cunosuct nutriționist, a dezvăluit că după un exces, cum se întâmplă de sărbători, organismul are nevoie de o pauză. Este nevoie de multă hidratare și aici nu este vorba doar de apă, ci și de ciorbe, mai ales cele de legume, care nu au mai deloc calorii. Specialistul îndeamnă să mâncăm ciorbă chiar și de trei ori pe zi deoarece este plină de fibre, vitamine, minerale și apă.

„Cel simplu lucru după un exces este să îi dăm o pauză organismului. Ce înseamnă această pauză? Hidratare din belșug și nu mă refer doar la apă ci și la ciorbe, dacă se poate de legume, la care nici măcar nu merită să le numărăm caloriile. Acolo avem doar apă, fibre, vitamine, minerale, deci doar sănătate. A se consuma fără moderație de această dată. Puteți abuza de ea, puteți mânca ciorbă de trei ori pe zi! Nimeni nu se gândește la ciorba ca la alimentul ideal de slăbit! Este o chestiune pe care v-o recomand”, a explicat Mihaela Bilic.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *