Salata vedetă pe care trebuie să o pui pe masă de sărbători. Vei uita complet de salata de boeuf

Rețeta cu care îți vei cuceri familia și musafirii

Scris de: Daoud Andra

16 Dec. 2023

Salata vedetă pe care trebuie să o pui pe masă de sărbători. Vei uita complet de salata de boeuf

Atunci când ne gândim la mesele de sărbători, ne vin automat în minte câteva preparate tradiționale. Masa de Crăciun parcă nu este completă fără sarmale, salată de boeuf sau piftie. Ce ai zice dacă ți-am spune că există o alternativă la salata de boeuf, cu care îți vei cuceri definitiv familia și musafirii? Care este salata vedetă pe care o poți prepara în preajma Crăciunului.

Salata vedetă pentru masa de sărbători

Dacă nu îți place salata de boeuf sau vrei o alternativă pentru acest preparat clasic, avem vești bune pentru tine. Există câteva rețete de salată pe care le poți prepara pentru masa de Crăciun și nu numai, care se fac la fel de ușor, din ingrediente la îndemână. Un astfel de exemplu este și această salată cu carne de porc, ouă, cașcaval și porumb. Este simplu de făcut, iar gustul ei te va cuceri pe loc!

Ingrediente:

  • 250 g carne de porc fiartă sau afumată
  • 3 ouă
  • 150 g cașcaval sau mozzarella
  • o conservă mică de porumb
  • sare
  • piper
  • maioneză
  • 1 lingură smântână sau iaurt
  • zeamă de lămâie

Citește și: Ce adaugă gospodinele din Moldova în salata de boeuf. Ingredientul care schimbă tot gustul

Salata vedetă pe care trebuie să o pui pe masă de sărbători. Vei uita complet de salata de boeuf
Alternativa perfectă la salata de boeuf

Mod de preparare

Alege o bucată slabă de carne de porc și fierbe-o, până când devine fragedă. În loc de carne fiartă, poți folosi și afumătură, costiță, mușchi afumat sau ceafă de porc presată și afumată. Taie carnea fiartă fâșii sau cubulețe și pune-o într-un vas. Ouăle se fierb în apă cu sare, astfel încât să fie tari. După ce s-au răcit, se curăță de coajă și se taie cubulețe. Se adaugă peste carnea de porc.

Citește și: Ce să adaugi în salata orientală de post ca să iasă gustoasă. Ingredientele care nu trebuie să lipsească din farfurie, îi dau un plus de savoare

Cașcavalul se taie și el cubulețe sau se dă prin răzătoarea mare și se pune peste restul ingredientelor. Se spală porumbul din conservă cu câteva jeturi de apă rece și se adaugă și el în vas. Aceasta este rețeta de bază, însă în funcție de preferințe, mai poți adăuga și alte ingrediente care îți plac, cum ar fi mazăre sau măsline.

Ultimul pas este asezonarea salatei. Se adaugă sare și piper după gust, câteva linguri de maioneză și o lingură de smântână. Dacă nu îți place gustul greu al maionezei, poți pune o cantitate mai mare de smântână și doar o lingură de maioneză. Opțional, poți pune și o linguriță de muștar. Amestecă bine, astfel încât ingredientele să fie bine legate de maioneză. La final, pune câteva linguri de zeamă de lămâie, după gust.

Citește și: Nu mai pune ulei în salata de vinete. Ce trebuie să adaugi de fapt pentru un gust deosebit, ingredientul care o face cremoasă și ușoară

La fel ca salata de boeuf, această salată are nevoie să stea câteva ore la rece, astfel încât aromele să se combine și să capete un gust bun. Este ideal să o prepari seara și să stea la frigider peste noapte, pentru a fi savurată a doua zi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *