Secretul celei mai bune limonade. Ingredientul care schimbă tot gustul, așa iese ca la restaurant - Ego.ro

Secretul celei mai bune limonade. Ingredientul care schimbă tot gustul, așa iese ca la restaurant

Trucul secret pentru cea mai bună rețetă de limonadă
Secretul celei mai bune limonade. Ingredientul care schimbă tot gustul, așa iese ca la restaurant

Sună ca un clișeu, dar, atunci când căldura se întețește, ceea ce ne dorim cel mai mult este să savurăm o limonadă delicioasă și extrem de răcoritoare. Trucul pe care trebuie să-l știi ca să iasă ca la restaurant. Acesta este secretul la care apelează barmanii iscusiți pentru a oferi băuturii o aromă specială. Iată cum trebuie să procedezi!

Cum pregătești limonada ca la restaurant

Limonada este, fără îndoiala, una dintre cele mai consumate băuturi din România, mai ales pe timp de vară. Termenul de ”limonadă” provine din limba franceză ”limon” (lămâie) plus sufixul ”-ade” care, în franceză, indică sensul de ”băutură obținută dintr-un fruct”.

După cum se subînțelege deja, limonada se prepară din lămâi, apă, zahăr și câteva frunze de mentă, dar mai există un ingredient care dă gust și aromă băuturii. Este vorba despre portocală. Mare atenție însă, deoarece acest fruct se adaugă în limonadă la final, chiar înainte de servire.

Așadar, dacă ți se face vreodată poftă de limonadă și vrei să o prepari la tine acasă, trebuie să respecți neapărat rețeta de mai jos. Doar așa, băutura ta preferată va ieși ca la restaurant.

Cum prepari cea mai buna limonada
Cum prepari cea mai buna limonada

Ingrediente

  • 2,5 litri de apă
  • 250 grame de zahăr
  • zece lămâi mici
  • o portocală
  • frunze de mentă – opțional

Citește și Care este pluralul cuvântului limonadă. Mulți fac greșeala, aceasta este de fapt varianta corectă!

Mod de preparare

Pentru a obține o limonadă ca la restaurant, vei avea nevoie și de o portocală, așa cum am precizat și mai sus. Mai întâi de toate, însă, trebuie să pui apa la fiert, apoi să adaugi zahărul și să dai focul la mic.

Vei obține un sirop delicios și ușor îngroșat, pe care trebuie să-l lași să se răcească. Între timp, stoarce lămâile și pune sucul obținut într-un alt vas. Acum, amestecă siropul răcit cu zeama de lămâie și toarnă apa.

Pune băutura într-un recipient special și las-o la rece pentru minimum o oră. După ce a expirat acest timp, poți să o servești, dar nu înainte de a adăuga și câteva felii de portocală. Limonada astfel preparată este de-a dreptul delicioasă și răcoritoare!

Citește și Cum să storci sucul dintr-o lămâie, ușor și rapid, fără să o tai. Trucul uimitor, doar așa vei proceda de-acum încolo!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Pătruleasa nu spune ”nu” atunci când e vorba de întoarcerea în TV. Ce face acum, de când ”stă acasă”
8.8 16 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *