Secretul celor mai bune chifteluțe la cuptor. Rețeta nu are pic de ulei, rar ai mâncat ceva atât de gustos

Află un nou truc ingenios pentru a prepara chifteluțe fragede la cuptor

Scris de: Oana Matei

25 Jul. 2023

Secretul celor mai bune chifteluțe la cuptor. Rețeta nu are pic de ulei, rar ai mâncat ceva atât de gustos

Vara este anotimpul gusturilor rafinate și al mâncărurilor ușoare. Atunci când căldura își face simțită prezența, ne dorim să savurăm preparate gustoase, dar și sănătoase, care să nu pună în pericol silueta sau să afecteze starea de bine. Unul dintre secretele care ne ajută să ne bucurăm de cele mai bune chifteluțe, fără să adăugăm ulei în preparare, este folosirea pungii alimentare pentru friptură. Acest truc culinar ingenios transformă rețeta clasică de chifteluțe într-o opțiune sănătoasă și delicioasă, perfectă pentru toată familia.

Tehnica Culinara Ingenioasă: Punga Alimentară pentru Friptură

Prepararea chifteluțelor în pungă alimentară pentru friptură este o metodă inovatoare care ne permite să gătim fără ulei, dar păstrând suculența și savoarea cărnii. Secretul constă în faptul că în timpul gătirii în pungă, chifteluțele se coc în propriul suc, menținându-și umiditatea și aromele naturale. Astfel, obținem un preparat sănătos, cu un conținut redus de grăsimi, perfect pentru a ne răsfăța în cele mai calde zile de vară. Dacă nu ai sau nu dorești să folosești punga alimentară pentru copt, poți folosi o tavă sau un vas cu capac.

Vezi și Secretul celor mai bune chifteluțe suedeze. Ce trebuie să adaugi neapărat în rețetă. Ies extrem de gustoase așa

Ingrediente delicioase, rezultat minunat

Rețeta pentru cele mai bune chifteluțe la cuptor în pungă pentru copt este una simplă și cu ingrediente accesibile:

  • 500 g carne tocată (vita, porc, pui sau o combinație a acestora)
  • 1 ou
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingură condimente pentru chifteluțe (sare, piper, cimbru, oregano etc.)
  • 2-3 pungi alimentară pentru friptură (potrivită pentru gătit la temperaturi ridicate)
  • Mărar proaspăt tocat, pentru o notă de prospețime (opțional)

Pașii simpli pentru preparare:

  1. Într-un bol mare, amestecă carnea tocată cu ceapa tocată, usturoiul zdrobit, oul și pesmetul. Adaugă condimentele preferate pentru chifteluțe și amestecă bine până obții o compoziție omogenă.
  2. Lasă compoziția de carne să se odihnească pentru aproximativ 15-20 de minute, pentru a se combina aromele.
  3. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  4. Întinde pungile alimentare pentru friptură într-o tavă sau tăviță pentru copt, astfel încât să încapă toate chifteluțele.
  5. Modelează chifteluțele mici din compoziția de carne și așază-le în pungă.
  6. Închide punga cu clema specială din pachet sau un nod, asigurându-te că este bine sigilată. Înțeapă pungile cu o scobitoare pentru a permite aburului să iasă.
  7. Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace chifteluțele timp de aproximativ 40 de minute.
  8. Scoate chifteluțele din pungă și pune-le pe tava tapetată cu hârtie de copt. Mai lasă chifteluțele la cuptor pentru încă 15 minute.
  9. Scoate tava din cuptor și lasă chifteluțele să se odihnească câteva minute înainte de servire.

Vezi și Chifteluțe fragede la cuptor în sos italian marinara. Ce tip de carne trebuie să alegi ca să iasă delicioase

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu mai apare Ramona Olaru la Neatza
10 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *