Secretul celor mai buni dovlecei la cuptor. Ce să presari peste ei imediat ce i-ai pus în tavă. Ies foarte gustoși așa

E o rețetă foarte sănătoasă și gustoasă
Secretul celor mai buni dovlecei la cuptor. Ce să presari peste ei imediat ce i-ai pus în tavă. Ies foarte gustoși așa

Dacă ești fan dovlecei și nu mai ai idei de rețete îți spunem noi una! Este foarte sănătoasă, gustoasă și sățioasă. Se pregătește la cuptor, fără să fie nevoie de prăjeală în ulei.

Cum să pregătești dovlecei cu cașcaval. Rețetă simplă și delicioasă

Dovlecelul conține foarte mulți nutrienți și este, în același timp, slab caloric. Așadar, poate fi un aliment ideal pentru cei care au un stil de viață sănătos și sunt atenți la ceea ce mănâncă pentru a se menține în formă. Dlecelul poate fi consumat într-o mulțime de moduri fiindcă de-a lungul timpului au fost descoperite multe rețete. Îți spunem mai jos cum să pregătești dovlecei cu cașcaval.

Ai nevoie de: doi dovlecei tineri, dar groși, sare, piper, trei căței de usturoi, 5-6 felii groase de cașcaval, 3-4 linguri de făină, trei ouă, o roșie (opțional).

Vezi și –Salată de dovlecei, de două ori mai bună și gustoasă decât salata de vinete. Ingredientul adăugat la final face toată diferența

Cum să pregătești dovleceii cu cașcaval, la cuptor

Mai întâi curăță dovleceii de coajă și împarte-i în două bucăți egale, transversale, care mai apoi trebuie tăiate în patru felii longitudinale. Se pun feliile de dovlecei într-un bol, se presară sare și se adaugă usturoiul dat prin răzătoare mică, astfel încât să ajungă uniform pe toate feliile. Se lasă așa timp de 10 minute pentru a avea timp să pătrundă în dovlecei gustul și aroma usturoiului.

Ulterior, suprapune câte două felii de dovlecei și adaugă o felie de cașcaval între ele. Acest sendviș obținut trebuie dat prin făină și prin ouă bătute anterior până la omogenizare și asezonate cu piper și sare. Pune totul în tava de copt tapetată cu hârtie și lasă la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute la 180 de grade. Când sunt gata se scot pe un platou, iar pentru cei care iubesc verdeața se poate presăra peste ei mărar sau pătrunjel mărunțit.

Vezi și – Ce să adaugi în oul prin care treci dovleceii pane, înainte de a-i pune în tigaie. Ingredientul special care le dă un plus de savoare

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *