Secretul celor mai delicioase șnițele. Ce trebuie să adaugi pentru un plus de savoare, ies incredibil de gustoase așa

Cum se face un șnițel gustos

Șnițelul este o bucată de carne dezosată care este întinsă cu un ciocan sau sucitor pentru a o face mai subțire și mai lungă. În ciuda credinței populare, șnițelul nu se referă la un anumit tip de carne, ci la tehnica de tăiere și preparare a acesteia. Numele său provine din limba germană, schnitt- tăietură. Diferența dintre celebrul Șnițel vienez și șnițelul simplu, constă în faptul că, șnițelul vienez, se prepară doar din carne de vițel, pe când șnițelul simplu se prepară din orice altă carne.

Cum faci cele mai delicioase șnițele

Pentru prepararea șnițelului se folosește o tehnică culinară care presupune întinderea și subțierea unei bucăți de carne dezosată, pentru a obține o textură netedă și suculentă în preparare. Ulterior carnea este dată prin pane format din făină- ouă- pesmet și prăjită în ulei, unt sau untură. Șnițelul poate fi preparat cu diferite tipuri de carne, cum ar fi carne de vită, pui, pește sau porc.

Secretul pentru șnițele gustoase

Prepararea șnițelelor nu necesită experiență vastă în bucătărie, trebuie să cunoști câteva trucuri și tehnici pentru a obține un șnițel crocant la exterior fără a fi uscat în interior. De asemenea, în funcție de gusturi, poți adăuga în panadă, condimentele preferate. Uite câteva sfaturi și trucuri utile pentru prepararea unui șnițel gustos:

  • Ce tip de carne alegi pentru șnițel?

Acesta este un aspect esențial pentru a obține șnițele suculente, dacă bucata de carne este prea grasă sau prea slabă, aceasta poate afecta textura preparatului. Poți alege pulpă sau piept de pui, mușchiuleț, cotlet sau pulpă de porc, iar de la vită, pulpa, nuca sau vrăbioară. În general, carnea, pentru șnițele, trebuie să fie macră, pielițele, dacă e cazul, se îndepărtează pentru a nu contracta la prăjit.

  • Cum se bate corect carnea pentru șnițel

Cel mai bun mod, de a bate carnea pentru șnițel, este cu un ciocanul special de șnițele, cu partea plată, niciodată cu partea cu țepușe. Aceste țepușe pot distruge fibrele din carne sau chiar o pot găuri. Carnea pentru șnițele se învelește în folie de plastic alimentară sau într-o pungă de plastic deschisă. Datorită foliei, carnea nu se lipește de tocător și nici de ciocan, iar forța loviturii se distribuie uniform peste carne.

Vezi și Uleiul pe care trebuie să îl folosești când prăjești șnițele. Este cel mai bun, multe gospodine nu știu asta

  • Marinarea cărnii pentru șnițel

Aceasta este o etapă opțională, pe care o poți sări dacă nu ai suficient timp. Marinarea cărnii adaugă un plus de aromă și gust șnițelului, în plus, carnea devine mai fragedă. O marinată cu ingrediente acide precum iaurt, suc de lămâie, lapte, oțet sau sos de soia, împreună cu ierburi aromatice, garantează textura și savoarea șnițelelor. Carnea se lasă la marinat minim 2 ore.

  • Panada pentru șnițele

Pentru panadă se folosesc în ordinea următoare: făină- ou bătut- pesmet. Pentru un gust mai aromat, poți adăuga în pesmet sau în ou, ierburi aromatice sau condimente. De asemenea, dacă dorești crusta șnițelului să fie mai groasă, mai trece odată bucata de carne prin ou și pesmet.

  • Prăjirea șnițelului

Șnițelele se prăjesc în baie de ulei, nu trebuie să atingă fundul tigăii. Înainte de a le pune la prăjit, uleiul se încinge la 170 de grade. La această temperatură, pesmetul formează o barieră împotriva uleiului, astfel, șnițelul, după prăjire, nu va fi uleios în interior.

Vezi și Trucul pentru a reîncălzi șnițelele dezvăluit de cei mai iscusiți bucătari. Așa nu își vor schimba deloc gustul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…