Secretul de aur al bucătarilor pentru cea mai pufoasă omletă. Presară ingredientul minune când bați ouăle, rezultat delicios - Ego.ro

Secretul de aur al bucătarilor pentru cea mai pufoasă omletă. Presară ingredientul minune când bați ouăle, rezultat delicios

Așa vei obține o omletă aerată și crescută

Scris de: Daoud Andra

13 Aug. 2023

Secretul de aur al bucătarilor pentru cea mai pufoasă omletă. Presară ingredientul minune când bați ouăle, rezultat delicios

Omleta se numără printre cele mai bune variante de mic dejun, însă poate fi savurată la orice masă a zilei. Este delicioasă, sățioasă și versatilă, mai ales dacă adaugi în ea și alte ingrediente. Cum obții cea mai pufoasă omletă, crescută și aerată, ca la restaurant? Ingredientul pe care trebuie neapărat să îl adaugi atunci când bați ouăle.

Ce să adaugi pentru a obține cea mai pufoasă omletă

Cea mai simplă rețetă de omletă conține doar ouă și un praf de sare. Se prepară rapid și poate fi o variantă excelentă pentru o masă rapidă și sățioasă. Dacă vrei însă o omletă cu un gust sau o textură aparte, poți adăuga și alte ingrediente în compoziție. Pentru a obține o omletă pufoasă, crescută, care se umflă atunci când este gătită, este nevoie să adaugi în compoziție un anumit ingredient.

Bicarbonatul de sodiu, ingredientul universal din bucătărie, face minuni și atunci când vine vorba despre omletă. Pentru a obține un preparat pufos și aerat, adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat atunci când bați ouăle. Omogenizează bine, apoi gătește omleta în tigaie. Vei vedea că aceasta va avea o textură aerată și se va topi în gură atunci când o vei savura.

Citește și: Omletă pufoasă la cuptor. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească din rețetă, nu ai mâncat ceva mai bun

Secretul de aur al bucătarilor pentru cea mai pufoasă omletă. Presară ingredientul minune când bați ouăle, rezultat delicios
Bicarbonatul face omleta să fie pufoasă și aerată

Rețetă de omletă cu brânză de capră și bacon

Pentru a prepara o omletă deosebită, ca la restaurant, ai nevoie de câteva ingrediente care să îi dea o savoare aparte. Brânza de capră și baconul se potrivesc perfect în combinație cu ouăle și transformă o banală omletă într-un deliciu.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • un vârf de cuțit bicarbonat de sodiu
  • brânză de capră
  • bacon
  • verdeață pentru decor (opțional)

Citește și: Ce să pui în omletă ca să aibă un gust mai bun. Ingredientul pe care nu te-ai fi gândit să îl adaugi

Mod de preparare:

Bate ouăle cu furculița, împreună cu un praf de sare și bicarbonatul. Taie baconul cubulețe și pune-l într-o tigaie la călit. După ce baconul s-a rumenit și și-a lăsat grăsime în tigaie, adaugă ouăle și gătește omleta la foc potrivit. Când s-a rumenit, întoarce-o cu grijă pe partea cealaltă, cu o paletă, și adaugă brânza de capră mărunțită pe partea pe care s-a rumenit deja.

Când este gata, împăturește omleta și transfer-o într-o farfurie. Adaugă verdeață proaspăt tocată deasupra. Poți folosi chives, pătrunjel sau mărar. Servește omleta cu pâine prăjită, legume, salată sau iaurt de băut.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Pătruleasa nu spune ”nu” atunci când e vorba de întoarcerea în TV. Ce face acum, de când ”stă acasă”
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *