Secretul din spatele mișcării celebre a lui Michael Jackson. Cum reușea de fapt artistul să sfideze gravitația

S-a aflat secretul din spatele mișcărilor de dans emblematice ale lui Michael Jackson.
Secretul din spatele mișcării celebre a lui Michael Jackson. Cum reușea de fapt artistul să sfideze gravitația

Regele pop Michael Jackson ar fi împlinit astăzi 64 de ani. Însă, din păcate au trecut mai bine de treisprezece ani de când a părăsit această lume. Cu toate acestea, artistul era într-o formă excelentă cu puțin timp înainte de moarte și se pregătea să revină pe scena muzicală.

Secretul din spatele mișcării celebre a lui Michael Jackson

Michael Jackson este renumit pentru hiturile sale, dar mai ales pentru mișcările de dans emblematice, cum ar fi moonwalk. Dar o anumită mișcare, în special, a ieșit în evidență față de toate celelalte dintr-un motiv foarte specific. Este imposibil de reprodus din punct de vedere fizic. Știința susține imposibilitatea de a stăpâni faimoasa inclinație antigravitațională a lui Jackson.

În 1987, Michael Jackson a lansat videoclipul piesei Smooth Criminal. Acesta a uimit publicul din întreaga lume cu o mișcare care sfidează gravitația, aplecându-se înainte la un unghi uluitor de 45 de grade. Dar cum reușea de fapt artistul să sfideze gravitația?

Cum reușea megastarul să pună în scenă o asemenea mișcare

Într-un studiu din Journal of Neurosurgery, o echipă de oameni de știință a dezvăluit cum a reușit Michael Jackson să efectueze înclinarea antigravitațională. Limita medie a corpului pentru aplecarea cu spatele drept este de 20 de grade. După aceea, corpul se rupe în jumătate sau, oricine ar încerca mișcarea, ar cădea. Înclinația lui Michael Jackson, au calculat specialiștii, era la un unghi de 45 de grade. Deci, cum ar fi putut artistul să se aplece de mai mult de două ori mai departe decât toți ceilalți? După cum s-a dovedit, a avut ceva ajutor. Se pare că secretul lui ar fi fost pantofii.

În 1993, Jackson și-a creat propriul design de pantofi, care i-a permis să realizeze această performanță imposibilă. În pantof avea un triunghi pe care l-a prins într-un loc potrivit de pe podeaua scenei. Imediat înainte de a se înclina, o tijă de metal a țâșnit de pe scenă în talpa pantofilor, care l-a blocat pe loc. De acolo, picioarele lui au rămas ferme pe podea și era liber să se aplece. Acest pantof secret ar putea să nu fie o surpriză pentru unii, dar poate fi mai mult decât o încălțăminte elegantă. Totul se reduce la centrul de greutate. Și corpul lui Michael Jackson a jucat un rol important.

Chiar și cu un truc special, este o mișcare greu de realizat

Oricât de mult am dori să credem că MJ a reinventat legile fizivii, un brevet înregistrat sub numele său arată că mișcarea a fost realizată cu o invenție inteligentă. Acest lucru a fost susținut și de cercetătorii de la Institutul Postuniversitar de Educație și Cercetare Medicală din India.

„Dar chiar și cu încălțăminte special concepută și sprijinul membrului de cârlig, mișcarea este incredibil de greu de realizat.”, ar fi declarat specialiștii.  Necesită forța nucleului atletic din partea mușchilor spinali întăriți și a mușchilor antigravitaționali ai membrelor inferioare.

Cercetătorii au descoperit că artistul a păstrat cea mai mare parte a tensiunii posturii în călcâiul lui Ahile. Fără pantofi, chiar și dansatorii profesioniști nu ar putea face decât o înclinare maximă de 25 până la 30 de grade.

Oricine ar încerca să realizeze această mișcare, sigur s-ar răni. Mai mulți fani ai lui Michael Jackson au încercat să copieze această mișcare și au eșuat, rănindu-se adesea în eforturile lor, au avertizat medicii.

„Șansele de rănire a gleznei sunt semnificative. Ai nevoie de mușchi puternici și de un sprijin bun în jurul gleznei. Nu este un truc simplu”, a mai declarat un medic specialist.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
7.5 103 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *