Secretul nebănuit al Danei Sota. Cum reusește să arate fabulos, la 59 de ani

Dana Sota dezvăluie trucurile frumuseții la orice vârstă.
Secretul nebănuit al Danei Sota. Cum reusește să arate fabulos, la 59 de ani

Secretul nebănuit al Danei Sota. Cu peste 20 de ani de experiență în industria de beauty, Dana Sota a vorbit, în cadrul emisiunii Ego Life, moderată de Dana Săvuică, despre metodele care o ajută să se mențină într-o formă de invidiat la cei 59 de ani ai săi. Regulile pe care le aplică sunt simple și pot fi introduse în rutina zilnică de fiecare dintre noi.

Secretul nebănuit al Danei Sota. Cum reusește să arate fabulos, la 59 de ani

Dana Sota, supranumită de cei din domeniu „beauty guru”, consideră că frumusețea fizică și psihică se poate păstra indiferent de vârstă. Fiind ea însăși un exemplu pentru afirmațiile pe care le face, Dana Sota crede că frumuseţea se învaţă şi că este foarte important ca femeile să fie preocupate de ele, indiferent de vârsta pe care o au.

Dana Sota a vorbit despre metoda pe care chiar ea a inventat-o și care îi poartă numele, de a-și menține frumusețea peste ani.

„Eu am inventat metoda asta Sota, n-o să intru în amănunte. D de la disciplină și S de la somn. Disciplină în absolut tot ce fac, indiferent că e vorba de alimentație, mișcare, distracție, absolut tot. Somnul pentru mine este absolut esențial, este ca apa. Fără apă și fără somn nu funcționez. Am agendă cu ora de sport, programată acolo. Nu am cum să mă gândesc să nu mă duc la sport.”, a spus Dana Sota în cadrul emisiunii Ego Life.

Dana Săvuică, alături de Sonia Argint și Dana Sota, la Ego Life ediția a 19-a
Dana Săvuică, alături de Sonia Argint și Dana Sota, la Ego Life ediția a 19-a

A pus bazele primului centru de estetică facială și corporală din România

După primul deceniu în industria de beauty, Dana Sota a scris o carte pe care a intitulat-o sugestiv „Frumusețea se învață”. Crede foarte tare în acestă idee și este convinsă că orice persoană poate învăța să se simtă bine în pielea ei.

„Este titlul cărții mele, lansate acum 13 ani (n.r. Frumusețea se învață), mă gândesc la ceva online acum. Practic pe carte scrie așa pe copertă: La 35 de ani am intrat în lumea industriei de frumusețe, iar acum la 45 de ani pot spune că frumusețea se învață. Acești zece ani, unde eu am pus bazele primului centru de estetică facială și corporală din România, am avut emisiunea „Viața în roz”, altă emisiune cu Alin Gălățescu. Asta a fost concluzia mea personală pe care am împărtășit-o cu cititorii mei. Se pot învăța foarte multe lucru astfel încât să te poți simți bine în pielea ta.”, a mai precizat sepcialistul în frumusețe.

Reguli pentru femeile aflate la menopauză sau premenopauză

Pe blogul ei, Dana Sota împărtășește cu cititoarele sale multe din trucurile pe care ea le aplică sau le-a aplicat de-a lungul timpului. Specialistul în frumusețe le-a oferit femeilor aflate la menopauză sau premenopauză un set de 11 reguli de care ar trebui să țină cont pentru a se acomoda mai ușor în această perioadă.

  • informează-te, citește, află, pentru a nu fi luată prin surprindere de simptome și eventuale probleme de sănătate;
  • fă-ți analize cât mai amănunțite și specifice și fă-ți o listă cu suplimentele alimentare care te pot ajuta în acestă perioadă;
  • schimbă-ți stilul de viață și fă-ți o listă de priorități în care să fii în fruntea ei;
  • ai grijă de partea emoțională și explică partenerului că toate au o explicație hormonală;
  • ai grijă la alimentație, mănâncă mai puțin și mai calitativ;
  • hidratează-te permanent pentru a ajuta la digestia;
  • schimbă-ți rutina de îngrijire și caută creme de îngrijire specifice vârstei, care să conțină retinoizi, acizi de fructe, ceramide sau fitoestrogeni;
  • fă mișcare pentru că orice tip de mișcare este benefic;
  • odihnește-te deroarece prin somn organismul se regenerează în totalitate;
  • fă lucruri care îți fac plăcere, îți stimuleaza mintea, creativitatea și feminitatea;
  • nu te delăsa pentru că suntem de neprețuit!

Emisiunea Ego Life poate fi urmărită pe paginile:

Facebook.com/RevistaEGO.ro
~ YouTube.com/EGOonline

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *