Secretul pentru ca șnițelele de pui să nu mai iasă uscate. Cum trebuie să le gătești de fapt, așa ies fragede și suculente

Așa vor ieși delicioase și gustoase!
Secretul pentru ca șnițelele de pui să nu mai iasă uscate. Cum trebuie să le gătești de fapt, așa ies fragede și suculente

Șnițelele se prepară relativ simplu și ai nevoie de doar câteva ingrediente din bucătărie. Pot fi făcute din orice fel de carne și, dacă aplici câteva trucuri, vor ieși fragede și suculente. În materialul următor vă detaliem câteva secrete pe care trebuie să le știe fiecare gospodină!

Cum faceți ca șnițelele să nu mai iasă uscate

Când vine vorba de gustoasele șnițele, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia. Șnițelele pot fi prăjite în tigaie, dar la fel de bine pot fi gătite la cuptor.

Important este să ținem cont de câteva trucuri pentru a ieși fragede la interior și crocante la exterior. Iată cum trebuie să le gătești de fapt, pentru ca șnițelele să iasă absolut delicioase!

Nu mai bateți carnea de pui

În primul rând, pieptul de pui pentru șnițele nu se bate! El doar se taie, strict in partile mai groase, adica in partea de jos unde se află inner fileul și în partea de sus unde este lobul mai înalt.

Carnea nu trebuie să fie subțire, pentru că în cuptor va fi expusă la căldură mult mai are decât în tigaie. Astfel, dacă bucata de carne va fi subțire, la final va ieși uscată și tare.

Pieptul de pui se ține în saramură

Citește și: Ce să adaugi în oul prin care treci șnițelele de pui înainte de a le pune în tigaie. Așa ies crocante la exterior și fragede la interior

Un alt secret pentru ca șnițelele să iasă fragede, este ca pieptul de pui să fie hidratatat, de aceea trebuie păstrat în saramură cel puțin 24 de ore. Pentru acest proces, avem nevoie de un bol mare în care adăugăm 500 de ml apă și 15 grame de sare.

Acesta este unul dintre cele mai importante procese atunci când preparăm șnițele la cuptor. Cele două ingrediente vor face carnea mai suculentă, care se va topi în gură.

Bucățile de carne de pui se introduc în saramura formată și se lasă la frigider între 12 si 24 h. Totuși, perioada poate fi extinsă și la 72 de ore dacă pieptul de pui este proaspăt.

Un alt detaliu important este temperatura de coacere a șnițelelor de pui. Pentru început, cuptorul se preîncălzește la 220 grade Celsius. Nu este bine să folosim o temperatura mai mică, pentru că în acest mod, timpul de coacere se va prelungi și va duce la uscarea pieptului de pui.

Citește și: Trucul pentru a obține cele mai bune șnițele de pui. Prin ce să le treci în loc de făină și ou. Rețeta te va cuceri

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *