Trucul pentru a obține cele mai bune șnițele de pui. Prin ce să le treci în loc de făină și ou. Rețeta te va cuceri

Încearcă și tu rețeta dietetică de șnițel de pui

Scris de: Oana Matei

24 Sep. 2023

Trucul pentru a obține cele mai bune șnițele de pui. Prin ce să le treci în loc de făină și ou. Rețeta te va cuceri

Este oare posibil să prepari șnițel de pui fără ou și făină și să obții totuși un produs final delicios? Răspunsul este da, și nu numai că este posibil, ci este chiar o alternativă mai sănătoasă și mai ușoară la rețeta tradițională. În funcție de preferințe, acest șnițel se poate prăji în tigaie, dar vei adăuga calorii din ulei sau îl poți coace la cuptor, și vei obține un preparat nu doar delicios, ci și dietetic. Haide să vezi cât de ușor se prepară această rețetă.

Rețeta de șnițel de pui fără ou și făină

Ingrediente pentru șnițelul de pui:

  1. Piept de pui: Alegeți bucăți de piept de pui tăiate subțire sau dacă aveți bucăți de piept de pui întregi, va trebui să o subțiați cu un bătător de șnițele.
  2. Iaurt: Pentru a înlocui oul, puteți utiliza iaurt sau lapte bătut. Acestea ajută la lipirea pesmetului de carne și oferă umiditate.
  3. Pesmet: Folosiți pesmet, preferabil din pesmet integral sau pesmet fără gluten, pentru o opțiune mai sănătoasă.
  4. Mirodenii: Adăugați aromele preferate, cum ar fi sare, piper, praf de usturoi, praf de ceapă, pătrunjel uscat sau oricare alte condimente preferate.
  5. Ulei pentru prăjit: Șnițelul, fie alegeți să îl prăjiți în tigaie, în acest caz veți avea nevoie de mai mult ulei, fie îl coaceți în cuptor, în acest caz, va fi nevoie doar să stropiți bucățile de carne cu puțin ulei.

Vezi și Șnițel parizian de pui cu dressing de iaurt cu usturoi. Trucuri ca sa iasă crocant și delicios

Preparare:

  • Pentru a prepara această variantă de șnițel de pui, începeți prin a marina bucățile de carne în iaurt și mirodenii preferate, lăsându-le să se odihnească timp de cel puțin o oră, pentru a absorbi aromele. Apoi, într-un bol separat, amestecați pesmetul cu mirodeniile preferate, precum piper, paprika sau usturoi granulat.
  • După marinare, scoateți bucățile de pui și tăvăliți-le în pesmetul pregătit. Asigurați-vă că pesmetul se lipește bine de carne.
  • Încălziți o tigaie antiaderentă sau folosiți cuptorul pentru a coace șnițelul. Dacă folosiți tigaia, adăugați ulei. Gătiți bucățile de pui până când devin aurii și crocante pe ambele părți. Dacă alegeți să le coaceți în cuptor, așezați șnițelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le stropiți cu puțin ulei. Le coaceți 10 minute pe fiecare parte.
  • Șnițelul de pui fără ou și făină este gata pentru a fi servit. Puteți adăuga lămâie, verdeață sau oricare alte sosuri sau condimente preferate pentru a completa gustul.

Vezi și Secretul pentru cea mai gustoasă friptură. Ce trebuie să faci, de fapt, cu bucățile de carne înainte de a le găti. Așa ies ca în marile restaurante

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.6 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *