Secretul pentru cea mai gustoasă friptură. Ce trebuie să faci, de fapt, cu bucățile de carne înainte de a le găti. Așa ies ca în marile restaurante

Cum pregătești carnea pentru friptură

Dacă doriți să preparați o friptură gustoasă, secretul pentru a obține o carne suculentă și bine gătită constă în pregătirea adecvată înainte de gătire. Chiar și cele mai bune bucăți de carne pot deveni tari și fără gust dacă nu sunt pregătite în mod corespunzător. Citește în continuarea articolului nostru despre cum trebuie să pregătești carnea înainte de a o pune pe grătar sau a o prăji.

Cum se pregătesc bucățile de carne pentru friptură

Pregătirea adecvată a cărnii este esențială pentru a obține o friptură delicioasă și suculentă. Unul dintre pașii cheie, pe care mulți bucătari profesioniști îl folosesc, este uscarea cărnii. Acest proces are un impact semnificativ asupra gustului și texturii finalului și este un pas adesea folosit în marile restaurante.

Cum să usuci carnea corect

  • După ce ai pregătit bucățile de carne prin condimentare sau marinare, așaază-le pe o suprafață curată, cum ar fi o farfurie sau un tocător. Folosește șervețele de bucătărie absorbante sau prosoape de hârtie și tamponează ușor bucățile de carne pentru a îndepărta umiditatea de la suprafața lor.
  • Asigură-te că toată suprafața cărnii este uscată uniform, inclusiv marginile și colțurile.
  • După ce ai terminat procesul de uscare, poți continua cu gătitul cărnii în funcție de rețeta ta preferată.

De ce este important acest pas

  •  Unul din secretele = unei fripturi perfecte este să ai o crustă frumoasă și crocantă pe exterior. Dacă bucățile de carne sunt umede, aceasta poate fi dificil de realizat. Uscarea cărnii cu un șervețel ajută la eliminarea excesului de umiditate de la suprafața cărnii, permițând crustei să se formeze corespunzător.
  • Pentru a obține o culoare frumoasă și un gust bogat al fripturii, este important să ai o suprafață uscată și curată. Când prăjești într-o tigaie sau pe o grătar fierbinte, carnea trebuie să se caramelizeze adecvat pentru a-și dezvolta aromele. Uscarea cărnii ajută la acest proces de caramelizare.
  • Uscarea cărnii contribuie la menținerea unei texturi uniforme a cărnii pe toată suprafața. Astfel, friptura va fi fragedă și savuroasă în întregime.

Vezi și Cum faci cei mai buni cârnați la grătar. Trucul special care îi face foarte gustoși

Ce greșeli să nu faci atunci când prepari o friptură

  • Nu găti carnea rece direct de la frigider. Scoate din frigider bucățile de carne pentru friptură, cu câteva ore înainte de preparare
  • Tigaia sau grătarul sunt reci. Acestea trebuie să fie bine încinse înainte de a găti carnea.
  • Folosești furculița sau cuțitul pentru a întoarce feliile de carne. În timpul procesului de gătire, carnea nu se înțeapă. Prin înțepare, se scurg sucurile interne din carne rezultând o friptură uscată. Totodată, nu apăsa carnea cu cleștele sau spatula.
  • Servești friptura imediat ce s-a prăjit. Așteaptă câteva minute înainte de tăia și a servi friptura, pentru ca sucurile să se redistribuie uniform în interiorul cărnii și pentru a păstra frăgezimea și umiditatea.

Vezi și Ce să adaugi la final în sosul pentru friptură. Așa iese cremos și strălucitor, trucul marilor bucătari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…