Secretul pentru o recoltă bogată de dovlecei. Ce trebuie să pui de fapt la rădăcina lor, așa te vei bucura de o producție mare

Ce să faci pentru a avea cea mai bună recoltă de dovlecei
Secretul pentru o recoltă bogată de dovlecei. Ce trebuie să pui de fapt la rădăcina lor, așa te vei bucura de o producție mare

Câteva îngrășăminte speciale, concepute din ingrediente naturale și fără prea mult efort, vă pot face recolta de dovlecei mult mai bogată și mai gustoasă. Iată ce trebuie făcut pentru a obține o curte plină cu dovlecei gustoși, gata de integrat în rețete gustoase și sănătoase.

Metode simple și naturale de a fertiliza dovleceii

Grădinarii care vor să aibă o recoltă mare și calitativă de dovlecei au nevoie să știe că există o modalitate simplă și în același timp naturală de a obține o recoltă bogată de dovlecei. Prin stropirea pământului cu fertilizatorul conceput în propria casă vei avea parte de cei mai dulci și frumoși dovlecei pe care i-ai văzut vreodată. Ba chiar te vei putea lăuda și apropiaților cu această reușită!

Pentru conceperea îngrășământului ce te va ajuta să ai mulți dovlecei ai nevoie de orez, un ingredient prezent în fiecare casă, dar și cărbune activ, pe care îl găsești în farmacii. Ia trei linguri de orez și două tablete de cărbune activ și pune-le într-un blender. După ce le macini bine, adaugă un litru de apă peste ele. Le încorporezi apoi le diluezi cu alți doi litri, până ce compoziția va avea 3 litri. Cu acest amestec vei uda grădina de dovlecei, dar doar la baza acestora, o dată la 25 – 30 de zile.

Un alt bun fertilizator este format din orez și ou. Ai nevoie de trei linguri de orez și un ou întreg, cu tot cu coajă. Adaugă 2 litri de apă și lasă compoziția timp de 6 ore, apoi amestecă ingredientele bine. Filtrează soluția obținută și dilueaz-o cu încă un litru de apă, până obții un amestec de 3 litri. O parte din amestec va fi pusă la baza dovleceilor, la rădăcini. Poți face un îngrășământ bun și din biscuiți și apă. Amestecă aceste două ingrediente și ține amestecul de-o parte timp de 24 de ore. După acest timp, filtrează compoziția și udă rădăcinile o dată la 25 – 30 de zile.

Ai fi crezut că și condimentele ajută la creșterea legumelor? Ori frunzele uscate alte altor legume? Chiar se poate! Ia cojile de la două cepe și o frunză de dafin, amestecă-le într-un litru de apă și udă dovleceii tot la același interval, 25 – 30 de zile. Se poate face un amestec și cu o lingură de cuișoare și apă sau o lingură de oțet de mere și un litru de apă. Astfel, nu îți vei mai face griji privind recolta până în octombrie.

Dovleceii sunt unii dintre cele mai versatile legume, fiind și alegerea ideală pentru cei care doresc să își mențină silueta, deoarece nu conțin multe zaharuri, ci foarte multă apă. De asemenea, conțin multe vitamine, inclusiv A și C și magneziu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *