Semnificația nebănuită a celor peste 5000 de pălării din colecția Reginei. La ce erau folosite, de fapt. Rolul special

Ce semnificație au pălăriile pe care le-a purtat Regina.
Semnificația nebănuită a celor peste 5000 de pălării din colecția Reginei. La ce erau folosite, de fapt. Rolul special

În iunie 1953, Prințesa Elisabeta devenea Regina Regatului Unit. După 70 de ani pe tron, regina Elisabeta a II-a și-a folosit garderoba pentru a crea o imagine maiestuoasă a unui lider mondial. De-a lungul anilor, regina Elisabeta a devenit recunoscută pentru ținutele în culori strălucitoare, colierele de perle, dar mai ales pentru pălăriile sale.

Semnificația nebănuită a pălăriilor purtate de Regină

Cercei, coliere de perle, o broșă care împodobește o rochie, plus o geantă de mână atârnată de brațul reginei și cel mai important, pălăriile au fost o parte integrantă a imaginii ei. Regina a adunat peste 200 de genți Launer și a purtat peste 5.000 de pălării în domnia sa de 70 de ani.

Semnificația nebănuită a pălăriilor purtate de Regină
Regina avea o colecție impresionantă de pălării

La fiecare eveniment, nu s-a întâmplat vreo ocazie în care regina Elisabeta să apară cu părul descoperit. La recepțiile de stat, întodeauna avea pălăria asortată perfect ținutei sale. Biograful regal Robert Lacey a explicat că pălăriile semnificau mai mult decât un simplu obiect vestimentar. Acestea deveneau chiar un substitut al coroanei regale.  Fredy Fox, pălărierul reginei, a creat sute de astfel de substitute de coroană pentru monarh. Chiar era necesar un tren separat pentru a fi transportate atunci când regina pleca în vreo călătorie.

„Ea poartă pălării confortabile şi în care se simte bine. Este, la urma-urmei, o uniformă pentru o doamnă foarte, foarte energică şi care munceşte foarte mult”, mărturisea Fredy Fox.

Pălăriile, un accesoriu preferat de Regină încă din copilărie

Pălăriile au făcut parte din viața reginei încă din copilărie, când a fost fotografiată în bonete și berete. Ea a continuat să le poarte până la adolescență și la vârsta adultă tânără, coordonându-se adesea cu sora mai mică, Prințesa Margareta și cu Regina Mamă.

Regina va rămâne recunoscută pentru stilul de modă deosebit, compus adesea din ținute monocromatice într-o varietate de culori, de la haine pastelate până la ansambluri mai luminoase și de vară. De la coroane și diademe până la batice și pălării, se estimează că regina a purtat cel puțin 5000 de articole pentru acoperirea capului de când a început domnia sa în 1952.

În ciuda evoluției modei de-a lungul anilor, accesoriul preferat par să fi rămas pălăriile iconice. Concepute pentru a se potrivi cu restul ținutei, acestea puteau fi colorate, pastelate, adesea prezentau și broșe sau flori decorative.

Ținutele pline de culoare ale reginei au fost atât de emblematice încât au devenit și o sursă a unei părți a pariurilor de la Royal Ascot. Casele de pariuri luând cote pe ce culoare va purta Regina la festivalul de curse. Un alt pălărieir, Phillip Somerville i-a făcut reginei în jur de 50 de pălării de-a lungul anilor.

Citește și de ce regina Elisabeta a II-a nu a mai dorit să își vopsească părul. A renunțat la acest obicei în 1990

sursă foto: facebook.com/theroyalfamily

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *