Semnificația principalelor lumini de avertizare din bordul maşinii. Ce eroare arată fiecare

Pentru șoferi este foarte important ca aceștia să cunoască semnificația luminilor de avertizare din bordul mașinii
Semnificația principalelor lumini de avertizare din bordul maşinii. Ce eroare arată fiecare

Semnificația principalelor lumini de avertizare din bordul maşinii sunt extrem de iportante pentru fiecare șofer. Unitățile moderne de control al vehiculelor au nevoie de o modalitate de a informa șoferul atunci când există o problemă cu sistemul; din acest motiv veți găsi o mulțime de lumini de avertizare diferite. Ce eroare arată fiecare.

Semnificația principalelor lumini de avertizare din bordul maşinii

Pentru șoferi este foarte important ca aceștia să cunoască semnificația luminilor de avertizare din bordul mașinii. Asta pentru că dacă se aprinde vreuna, înseamnă că există o defecțiune și trebuie să ajungeți imediat la cel mai apropiat service. Semnificația principalelor lumini de avertizare din bordul maşinii.

Lumină combustibil scăzut

Acest avertisment apare atunci când nivelul de combustibil din rezervorul mașinii dumneavoastră este foarte scăzut și vi se recomandă să vă opriți la o stație de service și să faceți umplerea. În mod normal, atunci când umpleți rezervorul mașinii dvs., acest avertisment dispare de pe panoul de control.

Dacă rezervorul de combustibil este plin și simbolul rămâne aprins, poate exista o problemă cu senzorul de nivel al rezervorului de combustibil sau cablajul.

Lampă de avertizare pentru nivelul uleiului și temperatură

Când acest indicator se aprinde în galben, înseamnă că nivelul uleiului este foarte scăzut sau că temperatura acestuia este foarte ridicată (în funcție de modelul mașinii).

Pentru a remedia această problemă, ar trebui să începeți să verificați nivelul uleiului de motor de pe joja din mașină. Dacă nu găsiți joja de ulei de motor, verificați manualul de service pentru informațiile corecte.

Dacă nivelul uleiului este în regulă și lumina este încă aprinsă, poate exista o problemă cu senzorul de nivel de ulei sau firele către senzorul de nivel de ulei și trebuie să fie depanată corect.

Lampa de avertizare pentru problema presiunea uleiului

Această lumină de avertizare înseamnă că există o presiune scăzută a uleiului în motorul mașinii. Dacă vedeți această lumină de avertizare pe mașina voastră, ar trebui să opriți motorul cât mai repede posibil. Presiunea scăzută a uleiului poate cauza deteriorarea gravă a motorului și poate fi necesar să înlocuiți întreaga piesă dacă nu rezolvați acest lucru în curând.

Pentru a remedia acest lucru, trebuie să verificați nivelul uleiului. Dacă nivelul și presiunea uleiului sunt OK, înseamnă că este o alarmă falsă cauzată de un senzor sau cablaj defecte, potrivit autoexpo.com.co.

Lampă de avertizare pentru temperatura lichidului de răcire

Când acest simbol de avertizare se aprinde, poate însemna două lucruri diferite. Fie nivelul lichidului de răcire este scăzut, fie temperatura lichidului de răcire este prea mare și mașina este pe cale să se supraîncălzească. În ambele cazuri este un semn de avertizare serios și ar trebui să opriți vehiculul pentru a verifica nivelul lichidului de răcire.

Indicator luminos de nivel al lichidului ștergătoarelor de parbriz

Această lumină de avertizare înseamnă că există un nivel scăzut al lichidului de spălare a parbrizului în rezervor. Pentru a rezolva această situație, trebuie să umpleți rezervorul cu amestecul corespunzător de lichid de curățare și apă.

Lumină de stare airbag

Această lumină înseamnă că există o problemă cu airbag-ul/sistemul de control SRS al mașinii. Când această lumină este aprinsă, sistemul de control al airbag-ului este complet dezactivat și nu veți avea airbag-uri care să vă salveze în cazul unui accident. De aceea, este întotdeauna recomandat să remediați această problemă cât mai repede posibil.

Lumină ABS sau control frână

Această lumină înseamnă că există o problemă cu ABS (Sistemul de frânare antiblocare). Când această lumină este aprinsă, funcția ABS este dezactivată. Unitățile de control ABS folosesc un senzor la fiecare roată pentru a verifica viteza fiecărei roți. ABS-ul este conceput pentru a nu bloca complet frânele atunci când intrați în panică în timp ce frânați vehiculul.

Dacă blocați toate cele patru roți din cauza frânării puternice, nu vă puteți conduce vehiculul. Cel mai simplu mod de a dezactiva lumina ABS este să citiți memoria codului de eroare.

Baterie sau alternator de încărcare

Această lumină indică faptul că a fost detectată o tensiune scăzută a bateriei. Ar trebui să fie pornit când mașina este oprită, dar pornit. Dacă această lumină apare atunci când conduceți, înseamnă că alternatorul nu încarcă corect bateria mașinii și vehiculul dumneavoastră se poate opri brusc.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
5.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *