Sensul corect în care se derulează hârtia igienică, de fapt. Puțini știu asta

Puțini știu că asta dezvăluie unele trăsături de personalitate.
Sensul corect în care se derulează hârtia igienică, de fapt. Puțini știu asta

Oricât de amuzant ar părea, direcția derulării hârtiei igienice este totuși dezbătută. Fiecare tabără are argumentele ei, dar puțini știu că asta dezvăluie unele trăsături de personalitate. Care este, totuși, sensul corect în care se derulează hârtia igienică?

În spatele subiectului ce pare simplist se ascunde o adevărată dezbatere. Edgar Alan Burns, un sociolog american, întreabă sistematic elevii din anul I în ce sens cred ei că ar trebui să se deruleze hârtia igienică. Potrivit lui, răspunsurile lor au implicație socială și merită atenție.

Primele dezbateri ale acestui subiect au început în 1997, când un student american a lansat un sondaj pe pagina sa personală. De atunci s-a lansat dezbaterea și acum este preluată de forumuri și rețele sociale. Există chiar și o pagină Wikipedia numită „Orientare hârtie igienică”.

Sensul corect în care se derulează hârtia igienică

Sunt luate în calcul mai multe criterii și principii pentru a determina cea mai bună soluție: eficiența și rapiditatea gestului, curățenia foilor de hârtie, estetica, ospitalitatea, economisirea hârtiei, ușurința de desprindere a foilor fără a le rupe. Prezența copiilor sau a animalelor de companie jucăușe dintr-o casă, în special o pisică, poate influența și alegerea orientării rolei. Dar cel mai interesant este că modul de derulare a hârtiei igienice ne permite să determinăm anumite trăsături ale personalității noastre, scrie Mon Coin Toalettes.

Susținătorii sensului „în exterior”

Rularea hârtiei igienice în exterior, „peste vârf”, este metoda practicată de 7 persoane din 10. Potrivit susținătorilor „over the top”, este mai ușor să desprinzi numărul de foi din suportul pentru hârtie igienică. Riscul ca hârtia să frece peretele și să culeagă germeni este redus și, mai presus de toate, capătul rolei este mai ușor de găsit și de apucat.

Când vine vorba de trăsături de personalitate, conform studiilor efectuate de medicul britanic Gilda Carle, consumatorii care desfășoară hârtie igienică deasupra apreciază ordinea și organizarea.

Adepții sensului „spre perete”

Utilizatorii care preferă orientarea hârtiei igienice înspre perete sunt mult mai puțin numeroși, întrucât reprezintă doar 30% dintre consumatori. Potrivit acestora, unul dintre principalele avantaje ale acestei orientări este că minimizează șansele ca hârtia să se deruleze singură sau să fie derulată de o pisică sau un copil. Foile de hârtie rămân curate.

În ceea ce privește personalitatea, utilizatorii care preferă să ruleze hârtia igienică spre perete au un caracter destul de relaxat. Ei sunt mai deschiși din punct de vedere social și mai predispuși să formeze legături puternice cu ceilalți.

Persoanele cărora nu le pasă

Unii utilizatori nu acordă o atenție deosebită modului de derulare a hârtiei igienice. Tot conform spuselor dr. Gilda Carle, această categorie de oameni arată mult mai multă flexibilitate. Având un sentiment de aventură și descoperire, acest al treilea profil acordă o atenție deosebită situațiilor necunoscute și noi. Practic, sensul corect în care se derulează hârtia igienică nu este neapărat unul sau altul. Dar fiecare spune ceva despre persoana în cauză.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *