Singurul angajat al Casei Regale care refuză să-i jure credință regelui Charles. Motivul incredibil

I-a fost apropiat prințesei Diana

Scris de: Daoud Andra

06 May. 2023

Singurul angajat al Casei Regale care refuză să-i jure credință regelui Charles. Motivul incredibil

Sâmbătă, odată cu încoronarea regelui Charles și a reginei Camilla, supușii le pot jura acestora credință, simbolic, așa cum se întâmpla în trecut. În timp ce mulți britanici sunt dispuși să rostească jurământul față de noul lor rege, un fost angajat al Casei Regale refuză să facă acest lucru. Care este motivul pentru care acesta nu va depune jurământul.

Un angajat al Casei Regale care nu va depune jurământul la încoronarea regelui

Încoronarea regelui Charles este cel mai important eveniment al anului din Marea Britanie. În cadrul ceremoniei care are loc la Westminster Abbey, regele Charles va jura să își slujească țara. La rândul lor, supușii sunt încurajați să depună și ei un jurământ de credință față de noul lor monarh.

Citește și: Ce au interzis invitații să poarte la încoronarea regelui Charles. Acesta este de fapt codul vestimentar pentru marele eveniment

Cuvintele pe care ar trebui să le rostească englezii sunt: „Jur că îi voi fi credincios Majestăţii Voastre, precum şi moştenitorilor şi succesorilor voştri, conform legii. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

Unul dintre angajații Casei Regale și-a exprimat clar refuzul de a depune jurământ. Patrick Jephson, fostul consilier personal al Prințesei Diana, a declarat că nu le va jura credință noului rege și soției sale. Jephson a fost alături de Diana în momentele dificile, când mariajul acesteia cu Charles s-a destrămat, din cauza relației lui cu Camilla. Loialitatea lui față de regretata prințesă se pare că s-a păstrat, chiar dacă au trecut mai bine de 26 de ani de la moartea sa.

Citește și: Ce va purta regele Charles la încoronare. Veșmintele și coroana cântăresc 8 kilograme. „Au o semnificație istorică incredibilă”

Singurul angajat al Casei Regale care refuză să-i jure credință Regelui Charles. Motivul incredibil
Patrick Jephson a fost alături de prințesa Diana multă vreme

Cum și-a motivat decizia

„Nu este un lucru personal, pur și simplu mi se pare ne-britanic și cred că este un factor de dezbinare. Adică după aceea să ne întâlnim și să ne întrebăm unul pe altul ‘tu ai făcut-o, nu-i așa?’ (n.r. ai depus jurământul?) și în momentul următor să fim divizați. Nu este foarte unitar. Cred că deja există mii de oameni care servesc Coroana, fără să fie nevoie să depună vreun jurământ de credință fantezist. Ei pur și simplu își văd de viața lor. Forțele armate, serviciile de urgență… nu trebuie să avem oameni care să ne spună ‘trebuie să spui asta’”, a explicat fostul consilier al Dianei, invitat în emisiunea „Good Morning Britain“.

Citește și: Cum a mers îmbrăcată Carmen Iohannis la recepția de la Buckingham. Klaus Iohannis și soția sa participă la încoronarea regelui Charles

Și grupurile anti-monarhie critică vehement dorința regelui ca supușii să îi jure credință. Liderul grupului Republic a catalogat jurământul drept „ofensator, lipsit de ton și disprețuitor la adresa oamenilor”.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
6 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *