Soacra mea e o scorpie. Când e soțul meu de față vorbește frumos, iar în lipsa lui mă critică mereu

Cred că nu degeaba s-au făcut atâtea bancuri pe tema soacrelor. Iar a mea soacră le confirmă pe toate.
Soacra mea e o scorpie. Când e soțul meu de față vorbește frumos, iar în lipsa lui mă critică mereu

De când m-am căsătorit, am știut că soacra mea nu mă place. Mereu aveam impresia că e falsă cu mine și că doar mă lingușește. Totuși, îmi doream ca măcar să m respecte, dacă nu mă poate plăcea. Pentru că și eu, la rându meu, îi arătam respectul cuvenit. În schimb, am descoperit că soacra mea e o scorpie.

Soțul meu îmi spune că exagerez

După ce ne-am căsătorit, au durat doar câteva luni până când a început să mă critice și să mă facă să mă simt nedorită în familia ei. De câte ori am încercat să vorbesc despre asta cu soțul meu, îmi spunea că exagerez. Îmi tot relata convorbirile la care era el de față și în care ea se purta foarte frumos cu mine.

Așa am realizat că ea, de fapt, atunci când e fiul ei de față, vorbește foarte frumos la adresa mea. Mi-am dat seama că mă critică și îmi vorbește urât doar în lipsa lui. Astfel, nu pot dovedi nicicum felul în care se poartă cu mine când suntem doar noi două.

Sinceră să fiu, nu m-am așteptat să fie chiat atât de perfidă. Credeam că, fiind mai în vârstă, a ajuns la un anume nivel de înțelepciune și că ar putea mai degrabă să ne ajute, în loc să ne creeze astfel de discuții inutile.

Soacra mea e o scorpie

Nu-i place nimic din ce fac eu. Nu-i place nimic din ce gătesc, deși în prezența fiului ei nu spune nimic despre asta. Eu încerc doar să o ajut, să nu o las singură cu toată gospodăria, pentru că e multă treabă pe lângă casă. Plus că mai țin și animale, locuind la țară. Știu că s-a descurcat cu greu singură, mai ales cât timp Marcel a fost la facultate. Acum, că suntem amândoi cu ea, chiar ne doream să o ajutăm. Marcel spunea mereu că vrea să o răsplătească, cumva, pentru toate sacrificiile ei. Mama lui l-a crescut singură de când el avea doar șase ani, când tatăl său s-a stins.

Numai că femeia asta nu ne lasă nici să o ajutăm noi pe ea, nici să ne ajute ea pe noi. Nu înțeleg nimic din ce face, unde vrea să ajungă. Probabil că vrea doar ca noi să ne despărțim. Probabil crede că i-am răpit fiul. Dar ceea ce ar trebui ea să înțeleagă este nu doar că nu i l-am răpit, dar chiar i l-am redat. Pentru că dacă nu ne-am fi cunoscut și nu ne-am fi căsătorit, Marcel nu s-ar fi întors la casa mamei lui. El visa să se mute la București, nu să facă naveta și să lucreze ca angajat.

Mă manipulează mereu

Cert este că lucrurile sunt din ce în ce mai grave. Ultima dată a fost nemulțumită de faptul că vrem să mergem într-o mică vacanță de revelion. Vrem să ieșim undeva să fim doar noi doi, câteva zile și să petrecem noaptea dintre ani la o cabană. Ei bine, totul s-a transformat într-un coșmar. Pe de o parte se plânge de bani, că-i cheltuim aiurea. Deși nu i-a lipsit niciodată nimic și nici nu i-am cerut ei vreodată să ne ajute cu bani. Ba, o ajutăm noi, oricând are nevoie.

Pe de altă parte, se plângea că o lăsăm singură acasă și că nu avem niciun pic de respect pentru ea. Dar eu îmi amintesc că Marcel nu a stat niciodată cu ea în noaptea de revelion, ci mergea cu prietenii lui. Până și cu mine a petrecut utimele două revelioane, până să ne căsătorim. Doar acum, de când sutem căsătoriți, s-au schimbat lucrurile atât de mult. Iar ceea ce mă deranjează cel mai tare este că nu comentează absolut nimic în fața soțului meu. Când el aduce vorba, totul este bine. Ne încurajează să mergem, să ne distrăm. Imediat ce el pleacă și rămânem noi două singure, spune că eu sunt de vină, că doar pentru mine vrea să meargă și să o lase singură acasă. Eu sunt de vină că îl manipulez și i-am luat mințile.

Vrea să „scoată castanele din foc cu mâna altuia„

Îmi sugerează destul de voalat că ar trebui să îi spun eu să renunțe la excursie. Adică să fiu eu cea care să-l convingă să rămânem acasă cu ea. Din păcate pentru ea, eu nu am de gând să fac asta. Oricât ar fi ea de nemulțumită.

Nu știu dacă fac bine sau nu, dar mă pune într-o situație foarte neplăcută. Efectiv mă manipuelază, mă face să mă simt vinovată de lucruri pe care nu le fac. Încearcă să mă facă să mă îndoiesc de orice decizie pe care o iau, împreună cu soțul meu. Singura mea certitidune este că soacra mea e o scorpie. Oricât aș încerca, nu o voi mulțumi niciodată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Dacă ai și tu o poveste despre care crezi că merită spusă, nu ezita sa ne ajuți să o facem cunoscută comunității Ego.ro. Aici se leagă prietenii sau poți afla răspunsuri pe care alte persoane e posbil să ți le ascundă, din diferite motive. Scrie-ne povestea ta pe redactia@ego.ro, anunță-ne cum vrei să apară și dacă ai nevoie și de opinia unui specialist. Putem cere părerea unui expert și poate așa găsești mai ușor o rezolvare, o alinare sau măcar un gând bun din partea comunității EGO.RO!. De asemnea, la cerere, identitatea persoanei care ne scrie nu va fi făcută publică!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *