Soacra mea m-a alungat din casa ei. Ne-am certat de la o prostie, iar soțul îmi reproșează mereu că nu știu să mă apropii de ea

Mă așteptam ca soțul meu să-mi ia apărarea sau să spună că vine cu mine, dacă eu plec din casă.
Soacra mea m-a alungat din casa ei. Ne-am certat de la o prostie, iar soțul îmi reproșează mereu că nu știu să mă apropii de ea

Sunt căsătorită de mai puțin de un an, dar deja problemele în familie sunt atât de mari, încât îmi vine să plec de acasă. De fapt, soacra mea m-a alungat din casa ei, deja. Nu știu cum să abordez situația, dar ceea ce vrea ea nu voi putea accepta niciodată.

De când ne-am căsătorit, a insistat să ne mutăm cu ea, să nu mai plătim chirie și să încercăm să strângem niște bani. Nu am stabilit dacă ne vom lua o altă locuință, sau vom decide să rămânem cu soacra mea și să investim banii în renovarea casei ei. Dar ideea a fost să pornim de undeva, iar apoi, pe parcurs, să decidem ce vom face mai departe.

Doar că la nici o lună după ce ne-am mutat în casa ei, a început coșmarul. Se bagă mereu în viața noastră, indiferent ce am vrea să facem. Ea mereu trebuie să aibă ultimul cuvânt. Indiferent că alegem unde mergem în concediu, cu ce mă îmbrac la un eveniment sau e vorba de momentul în care vom avea un copil. Ea este cea care decide totul pentru noi și știe cum e mai bine. Pe mine mă miră încă foarte tare și nu înțeleg cum de soțul meu e atât de docil. Cu mine nu se comportă ca și cu mama lui. Pe ea o respectă și nu i se opune niciodată. Eu, în schimb, trebuie să muncesc mult pentru a-l convinge de ceva. Iar dacă mama lui nu este de acord, atunci, cu siguranță, nici el nu va fi. Am sentimentul că m-am măritat mai degrabă cu mama lui.

Totul a pornit de la o prostie a ei

Acum el îmi reproșează că nu știu să mă apropii de ea. Dar nu înțeleg cum aș putea face asta, când ea e mereu contra mea. Chiar și când discutăm banalități, comentăm un film sau discutăm despre o întâmplare văzută la știri, ea mă contrazice și nu e de acord niciodată cu părerea mea.

Eu nu am fost educată așa și nu voi fi niciodată de acord să gândească altcineva pentru mine. Pe mine părinții mei m-au învățat să fiu independentă, să nu depind de nimeni și să-mi asum deciziile luate, să îmi formez păreri proprii. Am crezut că acestea sunt trăsături pentru care soțul meu s-a îndrăgostit de mine și a decis să ne legăm destinele pentru totdeauna. Dar acum încep să înțeleg că nu e deloc așa. De fapt, pare că nu-i mai place de mine și ar vrea să mă schimbe, să mă transforme în persoana care ar vrea mama lui să fiu. Ei bine, acesta este un lucru cu care nu voi fi de acord niciodată.

Pentru că nu reușește să mă domine și, aparent, se teme că îl voi scoate pe fiul ei de sub influența ei, soacra mea mi-a căutat nod în papură mereu, iar până la urmă a reușit să mă enerveze suficient de tare încât să ne certăm.

Totul a pornit de la o prostie pe care o face mereu și care pe mine mă enervează. Are obicieul să umble numai în lenjerie intimă în prezența noastră, prin casă. Pe mine una ma deranjează destul de tare. Dar mă gândesc că ar trebui să îl deranjeze și pe soțul meu să-și vadă mama despuiată. Mie mi se pare total nepotrivit. Așa că nu m-am mai abținut și i-am atras atenția că e un gest nepotrivit.

Soacra mea m-a alungat din casa ei

Chiar dacă l-a crescut singură și au fost doar ei, toată viața, ceea ce i-a apropiat foarte mult, asta nu înseamnă că poate fac astfel de gesturi. Poate când era mic, nu realiza ce se întâmplă, dar eu cred că după o anumită vârstă, o mamă nu ar mai trebui să se prezinte așa în fața copiilor ei.

Indiferent de situație. Poate sunt eu mai de modă veche. Eu am fost crescută la țară, cu un alt sistem de valori. Cert este că din clipa în care i-am spus că gestul ei este nepotrivit, a început tărăboiul. S-a certat cu mine, mi-a făcut tot felul de reproșuri, iar în final, soacra mea m-a alungat din casa ei. Mi-a spus să-mi strâng baajul și să plec.

Eu nu am făcut nicium bagaj, i-am spus că nu plec decât cu soțul meu. Acum știu că el e prins la mijloc, dar consider că e momentul să-și asume căsnicia asta. Adevărul e că ne-ar fi mai bine să stăm cu chirie. Câștigăm amândoi suficient, încât să nu avem probleme și chiar să punem și ceva de-o parte.

Dar soțul meu, în loc să-mi țină partea și să spună că vine cu mine, mă ceartă și îmi spune că nu știu să mi-o apropii pe mama lui. Acum chiar

totul e razna și nu știu ce să fac. Dacă el va accepta ca mama lui să mă dea afară din casă, înseamnă că nu a fost o alegere prea bună pentru mine. Și chiar am să plec, nu doar din casa mamei lui, ci și din viața lui. Dar dacă nu va fi de acord și voi rămâne în continuare acolo, nu știu cum să fac să trecem peste aceste discuții interminabile cu soacra mea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Dacă ai și tu o poveste despre care crezi că merită spusă, nu ezita sa ne ajuți să o facem cunoscută comunității Ego.ro. Aici se leagă prietenii sau poți afla răspunsuri pe care alte persoane e posbil să ți le ascundă, din diferite motive. Scrie-ne povestea ta pe redactia@ego.ro, anunță-ne cum vrei să apară și dacă ai nevoie și de opinia unui specialist. Putem cere părerea unui expert și poate așa găsești mai ușor o rezolvare, o alinare sau măcar un gând bun din partea comunității EGO.RO!. De asemnea, la cerere, identitatea persoanei care ne scrie nu va fi făcută publică!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
SCANDAL! Imagini ȘOC cu Iulia Albu au scăpat pe net. Sigur NU o recunoști, le...
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Experimentata Raicu l-a 'prins' pe şefuleţ! Ce a făcut micuţul pervers înainte de întâlnire
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia...
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Femeile strălucitoare ale zodiacului, apreciate pentru sufletele lor de aur
8 zodii încep săptămâna în forță. Orice își propun vor reuși
6 zodii vor fi martore la schimbări astrale semnificative, fiecare moment fiind o oportunitate de...
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Anunțul special făcut de Andreea Berecleanu după 7 ani de căsătorie cu medicul Constantin Stan:...
Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *