Soţia lui Joe Biden vine în România. Ce scop are vizita primei doamne a Americii în ţara noastră

Soţia lui Joe Biden vine în România. Cu cine se va întâlni Prima Doamnă a Statelor Unite în țara noastră
Soţia lui Joe Biden vine în România. Ce scop are vizita primei doamne a Americii în ţara noastră

Soţia lui Joe Biden vine în România. Prima Doamnă a Statelor Unite va ajunge în țara noastră, într-o misiune de susținere a familiilor refugiate din Ucraina, care și-au părăsit țara din cauza războiului.

Soţia lui Joe Biden vine în România

Jill Biden va veni în vizită în România și va merge prima dată la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde va avea o întâlnire cu militarii români, apoi va merge în București. Acolo va avea discuții cu guvernanții români și voluntarii care s-au ocupat de refugiații din Ucraina. Mai mult decât atât, Jill Biden vrea să se întâlnească și cu cadrele didactice care îi ajută pe elevii ucraineni să se acomodeze la școală în România, după ce au fugit din țara lor din cauza războiului, potrivit nytimes.com.

Soţia lui Joe Biden vine în România, dar va merge și în Slovacia. Prima Doamnă părăsește joi Washingtonul și după ce vizita în România, se va opri în orașele Bratislava, Kosice și Vysne Nemecke, acolo unde se va întâlni cu oficiali guvernamentali, refugiați din Ucraina și voluntarii care au ajutat în aceste luni de război.

”Ea va petrece Ziua Mamei (8 mai, în SUA, n. red.) în Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia, cu mame și copii ucraineni, înainte de a merge la Bratislava pentru a se întâlni cu oficialii guvernamentali”, anunță jurnaliștii americani.

Este a doua deplasare singură în străinătate a Primei Doamne a Satelor Unite. Jill Biden a fost în luna iulie anul trecut la deschiderea Jocurilor Olimpice la Tokyo.

Această vizită este o altă demonstrație a liderilor Statelor Unite de sprijin pentru Ucraine și țările vecine, care îi ajută pe refugiații ucraineni.

De asemenea, duminică, pe 1 mai,Nancy Pelosi,  președintele Camerei Reprezentanților SUA, a mers în Kiev, într-o vizită neanunțată, pentru a se întâlni cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Joe Biden a fost recent în Europa

Joe Biden a fost și el în Europa în luna martie pentru a participa la summiturile NATO.

“Sunt în drum spre Europa pentru a mobiliza comunitatea internațională în sprijinul Ucrainei și pentru a mă asigura că Putin plătește un cost economic sever pentru războiul pe care l-a ales“, a transmis atunci Joe Biden.

Cine este Jill Biden, soția președintelui Statelor Unite ale Americii

Jill Biden, prima doamnă a SUA, are 70 de ani și este profesoară. Din 2009 și până în 2017 a fost a doua doamnă a Statelor Unite. În 2020 a devenit prima doamnă după ce Joe Biden a câștigat alegerile.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.3 22 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *