Ștefan Bănică ar fi împlinit anul acesta 89 de ani. O mare actriță rupe tăcerea: ”El îmi stabilea gajul. Semna statul de plată, îmi aducea banii în plic și îi lăsa pe masă” EXCLUSIV

”Cu el, alături, simțeam că plutesc. Mă făcea să mă simt ca o regină”

Ștefan Bănică s-a născut pe 11 noiembrie 1933. Anul acesta, ar fi împlinit 89 de ani. Din păcate, firul vieții a fost mult prea scurt. Actorul nepereche s-a stins din viață pe 27 mai 1995, la doar 61 de ani, în urma unor probleme cardiace. Fosta lui colegă de scenă, Camelia Mitoșeru, una dintre cele mai talentate artiste ale teatrului de revistă, s-a întors în timp și ne-a povestit, în exclusivitate pentru Ego.ro, despre Ștefan Bănică senior, alături de care a jucat în sute de spectacole. Recunoaște că a fost fascinată de personalitatea lui.

Dezvăluiri de suflet despre Ștefan Bănică: ”Era un partener perfect. Leșina lumea în sală de dragul lui Ștefan Bănică”

Camelia Mitoșeru ne-a făcut dezvăluiri de suflet despre prietenia și colaborarea cu Ștefan Bănică, fostul ei coleg de scenă, de fapt, unicul actor alături de care susține că s-a simțit ca o regină:

”Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-l țină în împărăția lui! Ștefan era special, era talentat până în măduva oaselor, avea un glas frumos, umor. Era și un bun negociator. El îmi stabilea gajul, prețul, ca actriță. El semna statul de plată, pe vremea aceea colaboram cu teatrele, îmi aducea banii în plic, și îi lăsa pe masă. Era un gentleman, un adevărat cavaler, era de modă veche. Aveam, în spectacole, eu, un moment, apoi, el, și încă unul împreună. Vreau să vă spun că Ștefan a fost singurul partener cu care am simțit că plutesc peste scenă. Avea carismă, așa îi era firea, probabil că a fost educat frumos de mama lui. Eu am jucat și cu Puiu Călinescu și cu mulți alți parteneri, dar regină n-am fost decât cu el. Era un partener perfect. Leșina lumea în sală de dragul lui Ștefan Bănică”.

Camelia Mitoșeru

Camelia Mitoșeru ne-a vorbit cu drag și despre regretatul cuplu Stela Popescu-Ștefan Bănică:

”Erau minunați împreună! Eram eu cu Puiu Călinescu și Stela cu Ștefan, două cupluri de aur, făceam pe rând verile, la Boema, la grădină, aveam cu toții mare succes”.

”De departe, Radu este cel mai frumos dintre toți Bănicii”

Camelia Mitoșeru are numai cuvinte de laudă la adresa familiei de artiști Bănică:

”Și fiul, Ștefan, și nepotul, Radu, sunt talentați. Trei generații, unul mai frumos decât altul. Dar, de departe, Radu este cel mai frumos dintre toți Bănicii. Și Ștefan Jr arată bine, dar și seniorul avea o siluetă superbă chiar și la 60 de ani. Așa le este structura și se transmite din generație în generație”, ne-a mai spus actrița, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Ștefan și fiul lui, Radu
Ștefan și fiul lui, Radu

Ștefan Bănică senior nu voia să renunțe la scenă, deși era grav bolnav de inimă

Ștefan Bănică avea interdicție de la medici să mai urce pe scenă, din cauza inimii. Într-un ultim interviu televizat, acordat în septembrie 1994, marele actor de comedie a vorbit și despre problemele lui de sănătate:

„De câtva timp, fiind bolnav cu inimă, nu am prea făcut mare lucru. Dar nici n-aș suporta să ies la pensie, așa că l-am rugat pe doctorul Pompiliu Bădescu să mă lase să joc măcar o dată pe săptămână. Și joc în «Arsenic și dantelă veche» la sala din Schitu Măgureanu și în «Teatru Comic» la Grădina Icoanei. Voi începe din toamnă repetițiile la un musical al unui tânăr regizor și, ca de obicei, am răspuns deja prezent la solicitările televiziunii. Pentru că, mai mult de-atât, pentru stagiunea 94 -95, nu am voie“.

Ștefan Bănică ar fi împlinit azi 89 de ani
Ștefan Bănică ar fi împlinit azi 89 de ani

Pe 27 mai 1995, inima lui Ștefan Bănică a încetat să mai bată, la doar 61 de ani. S-a tras cortina, dar va rămâne mereu în amintirea și în sufletul românilor…

9.5 54 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.