Subiecte Bacalaureat 2022 la matematică. Ce au avut de rezolvat elevii la matematică

Elevii de clasa a XII-a au susținut astăzi a doua probă scrisă a Bacalaureatului
Subiecte Bacalaureat 2022 la matematică. Ce au avut de rezolvat elevii la matematică

Astăzi, 21 iunie 2022, a avut loc proba scrisă la matematică, în cadrul Bacalaureatului. Elevii continuă joi, pe 22 iunie, cu proba la alegere, iar vineri este examenul la limba maternă. Iată mai jos ce subiecte au avut de rezolvat elevii la matematică, la Bacalaureat 2022.

Subiecte Bacalaureat 2022 la matematică

Subiecte Matematică Subiecte Matematică Subiecte Matematică Subiecte Matematică

Programa de la matematică pentru Bacalaureat 2022 a fost publicată de către Ministerul Educației încă de acum câteva luni (poate fi văzută aici).

Bacalaureat 2022. Regulile în sala de examen

Elevii  nu au voie cu nimic care să îi ajute asupra lor. Au voie să intre în sala de examen cu actul de identitate și instrumente de scris (pix sau stilou cu cerneală albastră, iar pentru desene și schițe pot folosi creion cu mină neagră). Nu au voie cu: ghiozdane, poșete sacoșe sau orice alt bagaj. Toate acestea vor fi lăsate în sala de depozitare. În cazul în care un elev refuză să depoziteze obiectele acestea nu va fi primit în sala de examen.

De asemenea, elevii nu au voie în sala în care se susține examenul de Bacalaureat cu dicționare, cărți, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrările altor candidați. Interzise sunt și telefoanele mobile, căștile audio sau orice alt mijloc de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet sau la rețelele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectele, rezolvarea calculelor sau comunicarea cu alți candidați sau persoane din exterior.

Elevii primesc înainte de examen un proces verbal pe care trebuie să îl semneze, în care se menționează faptul că au luat cunoștință de faptul că nerespectarea regulilor are drept consecință măsurile menționate.

Bacalaureat 2022. Ce se întâmplă când un elev nu respectă regulile din sala de examen

Încălcarea regulilor privind obiectelor interzise în sala de examen va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați „eliminați din examen”. Totodată, în sesiunile următoare notele obținute la evaluarea competențelor lingvistice și digitale nu vor fi luate în considerare.

Candidații eliminați din examen pentru tentativă de fraudă nu au dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Bacalaureat 2022. Ce urmează după proba la matematică

După proba la matematică elevii susțin joi, 22 iunie, proba la alegere a profilului și specializării. Pe data de 23 iunie se susține proba la limba și literatura maternă.

Afișarea rezultatelor la Bacalaureat 2022

  • 27 iunie 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00)
  • 27 iunie 2022: depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 –18:00
  • 28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor
  • 1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
6.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *