Subiecte Bacalaureat 2023 la istorie. Emoții mari pentru elevi la cea de-a doua probă scrisă

Ce au primit elevii pe foaia de examen
Subiecte Bacalaureat 2023 la istorie. Emoții mari pentru elevi la cea de-a doua probă scrisă

Marți, pe data de 27 iunie, a avut loc cea de-a doua probă scrisă a Bacalaureatului. Elevii de la profilul real au suținut proba la matematică, iar cei de la uman proba la istorie.

A doua probă scrisă. Subiecte Bacalaureat 2023 la istorie

Subiecte:

Update ora 9:45

Potrivit primelor informații, la subiectul III, elevii au avut de scris un eseu despre România din perioada postbelică: „Elaborați în aproximativ două pagini, un eseu despre situația internă și internațională a României în perioada postbelică”.

În timp ce elevii de la profilul real susțin examenul de Bacalaureat la matematică, cei de la profilul uman susțin examenul la istorie. Proba a început la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis, în baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30.

Obiecte interzise în sala de examen la Bacalaureat. Ce reguli trebuie să respecte candidații

Potrivit regulamentului, este interzisă introducerea în sălile de examen a obiectelor precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete. De asemenea, sunt interzise și orice tip de mijloace electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc). Nici manualele, dicționarele, notițele sau alte tipuri de însemnări nu sunt permise.

În sala de examen, în timpul examenului, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei care sunt surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent că materialele sau obiectele interzise au fost sau nu folosite, indiferent dacă au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de cadre didactive sau alte persoane.

Vezi mai multe detalii aici – Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen la BAC 2023. Obiecte interzise

Calendar probe scrise la Bacalaureat 2023

Luni, 26 iunie – Limba și literatura română
Marți, 27 iunie – proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie)
Miercuri, 28 iunie – proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie)
Joi, 29 iunie – Limba si literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale)
3 iulie 2023 – Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
4 – 6 iulie 2023 – Rezolvarea contestațiilor
7 iulie 2023 – Afișarea rezultatelor finale

Rezultatele finale vor fi afișate prin anonimizarea numelui

La fel ca și în anii precedenți, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), rezultatele de la Bacalaureat 2023 sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, mai precis prin coduri.

Programa pentru Bacalaureat, aceeași de dinainte de pandemie

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat în august 2022, că atât examenele de la Evaluarea Națională 2023, cât și cele de la Bacalaureat 2023, vor fi structurate după programele școlare de dinainte de pandemie.

Vezi și – Măsuri fără precedent la Bacalaureat 2023. Ce se întâmplă cu probele orale. Anunțul făcut de ministrul Educației

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu mai apare Ramona Olaru la Neatza
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *