Suvenirele păstrate de Olimpia Melinte de pe platourile de filmare de la „Moromeții 3”: „Este una dintre marile mele plăceri vinovate” VIDEO EXCLUSIV

”Îmi pare rău cumva că fac asta”

Olimpia Melinte revine pe marile ecrane cu un rol de excepție în lungmetrajul ”Moromeții 3”. Nu doar că i-a plăcut enorm scenariul, dar atât de tare s-a identificat cu personajul Vera încât după filmări a ținut să aibă cel puțin un suvenir de pe platourile de filmare. Olimpia Melinte a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că este primul proiect de unde pleacă acasă cu toată garderoba realizată pentru personajul interpretat de ea.

”Am păstrat toată garderoba”

Actrița o interpretează pe tovarășa Vera în ”Moromenții 3”, o continuare a poveștii lui Niculae, fiul cel mic al lui Moromente, acțiune care se petrece în anii 50, când acesta devine un scriitor apreciat și trebuie să se descurce în regimul comunist aflat la putere. Din păcate mai avem de așteptat câteva luni până când producția este gata să fie prezentată publicului.

”Eu cred că vara asta, dacă treceți pe la TIFF s-ar putea să-l vedeți acolo. Dacă nu treceți pe acolo, la toamnă. În toamnă vă revedeți cu mine la cinema. În perioada asta se lucrează la sunet”, ne-a spus Olimpia Melinte de lansarea filmului.

Chiar dacă filmările propriu zise s-au încheiat de mult, iar acum pelicula este la premontaj și montajul final, Olimpia Melinte retrăiește în continuare fiecare moment petrecut în pielea personajului său.

”La filmări a fost absolut senzațional. Pentru mine oricum filmul de epocă este un cadou pentru că mi-ar fi plăcut să trăiesc vremurile alea. Aia e, m-am născut prea de târziu dar uite că am ocazia să le experimentez și așa. Nu știu dacă în România, căci mie nici vremurile astea nu prea îmi plac în România, așa că probabil mi-ar fi plăcut și vremurile alea tot pe undeva prin vreo Anglie, Franța să îmi petrec viața. N-aș fi vrut opinci, aș fi vrut rochie cu corset, rochie cu franjuri. Cam la asta visez”, a completat actrița.

Citește și: Primul interviu cu fiul Olimpiei Melinte. Sasha este deja un actor în devenire: ”A jucat și în scurtmetrajul pe care l-am creat împreună” VIDEO EXCLUSIV

Povestea acestei părți se petrece undeva în anii 50, astfel că personajul interpretat de Olimpia Melinte nu mai are ținutele cu care ne-am obișnuit în ecranizările din ”Moromeții 1 și 2”. Ba din contră, acum acțiunea se desfășoară la oraș, iar stiliștii au avut grijă ca garderoba să fie adaptată până la cel mai mic detaliu.

”Sunt varianta urbană a Moromeților, eu sunt doamna cu sacou, doamna cu vestă. Sunt foarte bine îmbrăcată. Am păstrat toată garderoba. Tot. Și paltoane, și sacouri, și fuste. Numai încălțările nu le-am purtat că mă cam deranjau, deși erau făcute pe piciorul meu nu mă simțeam foarte bine în ele”, a mărturisit actrița.

Olimpia Melinte obișnuiește să ia suveniruri de pe toate platourile de filmare

Este un privilegiu pentru un actor să reușească să pună mâna pe diverse obiecte care au conturat un personaj într-un film sau un serial, iar să aibă toată garderoba este un vis la care mulți nici nu încearcă să aspire. Nu este cazul Olimpiei Melinte care are darul de a convinge oamenii, producătorii sau stiliștii, și care nu termină un proiect artistic fără să nu ia acasă cu ea măcar un suvenir.

”Am dat frumos din gene, m-am rugat și am zis că o să am grijă de ele și dacă vreodată vreo altă actriță va intra în ele, le ofer spre purtare. Îți dai seama că cine să intre în măsurile mele. Uită-te la mine cât sunt. Doar la copii. Totul a fost făcut special pentru mine. Inclusiv lenjeria intimă  mi-a făcut-o Dana. Tot”, ne-a declarat amuzată actrița.

Culmea este că nu le-a luat doar ca să le țină într-o colecție personală sau să le scoată la licitație în anumite momente, ci folosește garderoba tovarășei Vera în viața de zi cu zi.

”Sunt chestii superbe la care nu vreau să renunț. Vreau să zic că le-am și purtat și toată lumea a rămas uimită, mi-au zis că ce frumoase sunt”.

Citește și: Olimpia Melinte, pe același paltou de filmare cu Vali Vijelie. ”Ne-am dat unul altuia încredere” VIDEO EXCLUSIV

Nu se limitează doar la haine și accesorii, ci se uită și spre obiecte din decor, principalul obiectiv fiind acela ca suvenirurile alese să aibă o însemnătate aparte.

”Este una dintre marile mele plăceri vinovate. Iau de la filmări tot ce prind. Îmi pare rău cumva că fac asta. De fapt nu îmi pare rău. Am acasă o colecție întreagă de lucruri de la insigne, la pălării, șosete, ce mi se pare mie că mi-ar plăcea să am ca amintire, păstrez. Nu doar de la personaje, ci și din decor: o scrumieră, o furculiță, ce găsesc acolo sau mi se pare mie că o să îmi amintească de producția respectivă”, a completat amuzată Olimpia Melinte pentru EGO.ro.

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre Kate Middleton! Chiar Prinţul William a recunoscut, situaţia e îngrijorătoare
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre...
Monica Bîrlădeanu le-a transmis credincioșilor ce să facă în Săptămâna Mare! „Iartă și cere-ți iertare!“
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce...
Mâine este ziua ta: descoperă ce te așteaptă în privința banilor și a sănătății
Horoscop Weekend 3-5 Mai 2024. Previziuni Astrale Luminoase pentru Fiecare Zodie
6 zodii la un pas de o zi care le poate schimba viața. Ce surprize...
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia...
Soția lui Kanye West a întors toate privirile cu o nouă ținută controversată. Bianca Censori...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *