Șuvițe mai deschise sau șuvițe mai închise la culoare? Cum îți dai seama ce ți se potrivește. Sfatul expertului

Cum îți dai seama ce fel de șuvițe ți se potrivesc.
Șuvițe mai deschise sau șuvițe mai închise la culoare? Cum îți dai seama ce ți se potrivește. Sfatul expertului

Șuvițe mai deschise la culoare sau șuvițe mai închise la culoare? Există anumite nuanțe care se potrivesc oricui, indiferent de culoarea naturală a părului.

Blondul este una dintre cele mai populare culori, dar și tonurile naturale de șaten rămân în preferințe, datorită versatilității lor. Pasul următor pentru a obține cele mai bune rezultate presupune găsirea nuanțelor potrivite. De aceea, șuvițele mai deschise sau cele mai închise definesc de cele mai multe ori un nou look.

Șuvițe mai deschise la culoare sau șuvițe mai închise la culoare?

Iată cel mai bun mod de a alege între cele două tipuri de șuvițe. Cum îți dai seama ce ți se potrivește urmând sfatul expertului.

Șuvițe mai deschise la culoare sau șuvițe mai închise la culoare
Șuvițe închise la culoare

Specialiștii în colorarea părului spun că dacă vrei să-ți întuneci puțin culoarea, trebuie să folosești tonuri mai închise. Dacă vrei să-ți luminezi culoarea cu câteva tonuri, este bine să folosești șuvițe mai deschise. Cu toate acestea, șuvițele deschise necesită de obicei decolorant pentru a obține tonurile ideale. Așadar, dacă ai părul deteriorat, ia în considerare dacă trebui să urmezi înainte tratamente de întreținere. Astfel îți vei menține părul sănătos înainte de a face pasul către decolorare.

Ce sunt șuvițele deschise

Șuvițele deschise, cunoscute și sub denumirea de highlights sunt cele mai naturale și mai măgulitoare pentru păr. Sunt des utilizate în tehnica balayage și definesc aspectul natural al părului. Specialiștii spun că în mod ideal, acestea trebuie să se regăsească în patru nuanțe apropiate de culoarea ta naturală. Atltfel contrastul poate părea dur. Cu toate acestea, există o excepție. Pentru persoanele cu păr foarte închis, cel mai bine este să fie deschisă întâi culoarea de bază cu una sau două nuanțe. Apoi părul poate fi evidențiat prin șuvițe iar rezultatul final va avea un aspect mai natural.

Ce sunt șuvițele închise

Opus față de highlights, aceste șuvițe sunt definite de tonuri închise și se aplică de cele mai multe ori pe secțiunile de păr întunecate. În plus, acestea pot îmbogăți culoarea estompată la brunete și pot adăuga profunzime blondelor care au ales o culoare deschisă prea puternică. Aceste șuvițe împrospătează și culoarea roșcatelor, deoarece tonurile de roșcat tind să se estompeze rapid.

Șuvițele mai închise sunt potrivite și dacă ai părul gri, dar îți dorești să revii la culoarea ta naturală. De asemenea, sunt o opțiune bună și dacă ai părul decolorat de la soare și vrei doar să readuci puțină naturalețe aspectului tău.

Pentru a obține cele mai bune șuvițe închise, există câteva reguli de bază pe care ar trebui să le urmeze coloristul tău. Pentru început, acestea nu ar trebui să fie niciodată mai închise decât culoarea ta de bază. În schimb, ar trebui să se potrivească cu baza și apoi să fie închise treptat, doar de la rădăcini până la mijlocul părului.

Citește și cum să îți protejezi culoarea părului de soare pentru a nu-și pierde din strălucire. 3 pași esențiali

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.