Tichete de Paște 2024. Cine sunt românii care beneficiază de aceste vouchere. Plățile încep de joi, 18 aprilie

A început distribuirea tichetelor de Paște!
Tichete de Paște 2024. Cine sunt românii care beneficiază de aceste vouchere. Plățile încep de joi, 18 aprilie

Vești bune pentru români! La fel ca și în anii trecuţi, aceștia vor beneficia și în 2024 de tichete oferite cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Banii de la stat se virează începând de astăzi, 18 aprilie. Află, din rândurile de mai jos, ce categorie de persoane beneficiază de aceste vouchere.

Se oferă tichete pentru masa de Paște 2024

Cu ocazia sărbătorii de Paște, românii vor primi tichete de la stat pentru a-și cumpăra alimente. Banii au început să se vireze deja.

Autoritățile susțin că toate sumele vor fi livrate până pe data de 26 aprilie, iar voucherele vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române.

Cine sunt beneficiarii?

Totuși, nu toți românii vor beneficia de acest ajutor, ci doar cei cu venituri mici. Mai exact, persoanele care au un venit minim de incluziune, conform Legii 196/2016, cele care au venituri nete situate între 1.282 și 1.450 de lei sau cele care au peste 60 de ani și nu au nicio sursă de venit declarată.

De asemenea, de acest ajutor mai beneficiciază și persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, pensionarii care dispun de venituri proprii nete mai mici sau egale cu 1.450 de lei și pensionarii cu un venit sub sau egal pensiei sociale minime, determinată conform legislație.

Te-ar mai putea interesa și Pensia imensă pe care o are Mitică Dragomir. Primește bani de la stat de 3 ori. Mulți români nu iau atât într-o viață!

Ce pot cumpăra românii cu voucherele de Paște

Până pe data de 10 aprilie, românii care se încadrează în categoriile de mai sus au trebuit să depună o cerere la sediul Direcției Publice de Protecție Socială pentru a primi banii.

Cei care au făcut acest lucru vor primi fiecare câte 125 de lei. De precizat că acești bani vor putea fi utilizați strict pentru achiziționarea produselor alimentare. Ei nu vor putea fi folosiți pentru cumpărarea băuturilor alcoolice și a țigărilor.

O altă veste bună este aceea că, anul acesta, Guvernul va oferi stimulente financiare și tinerilor șomeri care își găsesc un loc de muncă. De asemenea, mamele tinere aflate în situații defavorizate vor beneficia de tichete electronice.

Valoarea acestora va fi de 2.000 de lei. Banii vor putea fi utilizați pentru achiziționarea elementelor necesare unui trusou în primele trei luni după naștere.

Te-ar mai putea interesa și Alocații copii 2024. Câți bani în plus primesc elevii de la statul român, toți părinții trebuie să știe!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se va întâmpla când Regele Charles moare. Totul despre operațiunea Podul Menai, ce presupune acest cod
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *