Tichete de vacanță 2022. Ce valoare au voucherele și cine le primește

Tichete de vacanță 2022. Noutăți mari în ceea ce privește tichetele de vacanță 2022. În acest an au fost făcute modificări esențiale pe care trebuie sa le afle toți românii

Scris de: Dana Cazacu

25 Feb. 2022

Tichete de vacanță 2022. Ce valoare au voucherele și cine le primește

Tichete de vacanţă 2022, noutăţi importante şi veşti bune pentru angajaţii de la privat. Autoritățile au considerat că este oportună reluarea acestora și că acest program a avut numeroase beneficii, sprijinind turismul. Decizia vine după ce bugetarii, care beneficiau de aceste vouchere pentru petrecerea vacanțelor în România, nu le- au mai primit anul trecut. Aceste vouchere pot fi folosite doar pe teritoriul țării noastre.  Iată ce valoare au aceste vouchere și cine primește tichetele de vacanță în 2022.

Tichete vacanţă 2022 şi pentru angajaţii de la privat

Angajații din sectorul bugetar vor primi din nou tichete de vacanță în 2022. Acordarea acestora a fost considerată  a fi oportună, sistemul românesc de acordare a acestora fiind un exemplu de bună practică. Iată care sunt beneficiile acestui program de acordare a voucherelor de vacanță pentru industria turismului de la noi din țară:

  • stimularea circulației turistice interne
  • sprijinirea comunității locale
  • refacerea forței de muncă
  • reducerea practicilor ilegale sau pe cele aflate la limita legii
  • crearea unor noi oportunități de angajare.
Tichete de vacanță 2022. Cine le primește și ce valoare au
Cine primește și ce valoare au tichetele de vacanță 2022

Tichete de vacanţă 2022: ce valoare au voucherele anul acesta

Acordarea îndemnizațiilor de vacanță sau a primelor de vacanță, sub forma tichetelor de vacanță, pentru anul 2022, vor avea aceeași valoare ca și în anii precedenți. Acesta este de 1.450 de lei pentru fiecare salariat. Durata de valabilitate a voucherelor care vor fi emise în acest an va fi până în anul 2026, asta însemnând cinci ani. Voucherelor care provin din anul 2020 și care sunt nefolosite, li se va prelungi valabilitatea până la finalul acestui an.

Forma sub care vor fi acordate aceste vouchere de vacanță, pentru a petrece concediile în țară este doar sub formă electronică, adică de card.

Cine poate intra în posesia tichetelor

Anul trecut, bugetarii nu au mai primit voucherele de vacanță, așa cum au fost obișnuiți încă din 2017. Acest a făcut ca turismul românesc să aibă de suferit din cauză că foarte mulți români au ales să își petreacă concediile în ală țară.

Dacă până în acest an, voucherele de vacanță erau primite doar de salariații români care lucrau în instituțiile de stat sau a societăților în care statul este acționar unic sau majoritar, reprezentând aproximativ un milion de salariați, anul acesta vine cu o noutate. Este vorba despre faptul că începând din acest an, 2022, pot primi și angajații care lucrează la privat, aceste tichete de vacanță, dacă patronul este de acord. Potrivit Ministrului Turismului, Daniel Cadariu, valoarea voucherelor din sistemul privat poate ajunge până la de șase ori salariul minim pe economie. Patronul va avea niște beneficii care constau în faptul că poate deduce toată suma, putând să o pună pe cheltuieli și nici nu plătește contribuții pentru acea sumă.

Tichete de vacanţă 2022: cine poate folosi voucherele

Salariații din domeniile public și privat, care primesc vouchere de vacanță, le pot folosi pentru a achiziționa servicii de cazare. Există și pachete turistice care pe lângă cazarea obligatorie și servicii de masă, transport sau tratament balnear.

Există și o serie de aplicații mobile gratuite, care sunt puse la dispoziția utilizatorilor, dar și platforme online pentru angajatori pentru a avea acces la informații în mod rapid. Prin intermediul acestora se pot efectua următoarele operațiuni;

  • se pot plasa comenzi rapide
  • se pot vizualiza statistici
  • rapoarte
  • istoric de operațiuni și tranzacții.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
8.3 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *