Tily Niculae refuză să mai joace în seriale tv: “Am primit ofertă de 1 euro pe replică. Mi se pare o foarte mare cămătărie pe ce înseamnă zona de artist” EXCLUSIV

Actrița susține că artiștii nu-s plătiți la adevărata valoare: ”Există o foarte mare cămătărie”
Tily Niculae refuză să mai joace în seriale tv: “Am primit ofertă de 1 euro pe replică. Mi se pare o foarte mare cămătărie pe ce înseamnă zona de artist EXCLUSIV

Tily Niculae a reușit să îi facă pe români să se îndrăgostească de personalitatea ei încă de la primele apariții. Vedeta are un caracter spumos, este sinceră și îi ține pe toți urmăritorii ei la curent cu schimbările din viață. Totuși, deși mulți și-ar dori să o vadă jucând din nou în seriale, actrița este vehementă atunci când vine vorba despre acest subiect. Ea ne-a dezvăluit, în exclusivitate pentru Ego.ro, că a ales familia și că a preferat alte proiecte.

Tily Niculae: ”Au venit și m-au recrutat pentru un casting și practic așa a început”

Actrița a făcut furori în serialul “La Bloc”, demonstrând că este extrem de talentată, chiar dacă se afla la o vârstă fragedă. Totuși, Tily Niculae, aflată la lansarea colecției toamnă-iarnă 2022, a unui brand de haine, ne-a spus că nu duce dorul respectivelor vremuri.

Tily Niculae
Tily Niculae

Întrebată dacă îi este dor de seriale și dacă vrea să mai apară și alte producții tv, ea ne-a mărturisit:

“Nu. Este un lucru de care nu îmi este dor. Cumva, a mâncat o perioadă din viața mea când eram necoaptă și nu îmi doream, cum nu îmi doresc nici acum, conceptul de a fi, de a ieși. Asta a venit natural prin prisma liceului unde eram, Dinu Lipatti. Au venit și m-au recrutat pentru un casting și practic așa a început. A urmat facultatea. Faptul că am avut ocazia să trăiesc lucrurile acestea de tânără și să văd ce înseamnă m-a făcut să realizez că nu ai cum să lipsești de acasă câte 18 ore și să ai o mare familie fericită. Oricum, ca să ai o mare familie fericită trebuie să muncești. Întotdeauna sunt urcușuri și coborâșuri și trebuie să ajungi la un echilibru”.

“Mi-am dorit copiii și familia”

Îndrăgita vedetă a pus familia mai presus de orice, mai ales pentru că este de părere că artiștii nu sunt la fel de bine plătiți ca în afară. Chiar dacă consideră că arta nu are preț, Tily Niculae ne-a povestit că salariile primite de actori nu sunt chiar așa de avantajoase.

“Cumva, am muncit foarte mult cu mine pentru a trece de această frustrare, de faptul că nu pot să le am pe amândouă. Mi-am dorit copiii și familia. Eu vin dintr-o familie stabilă emoțional, părinții mei reprezintă idealul. Am zis că de muncit, muncești oricând, facturile trebuiesc plătite. Nici nu suntem ca în afară, să zici: „Mamă, am făcut un proiect și trăiesc bine după din drepturi de autor”. Mi se pare că este o foarte mare cămătărie, ca să zic așa, pe ce înseamnă zona de artist și ce reprezintă partea de renumerație și investiție. Eu am zis mereu că arta nu are preț, dar, cumva, cineva ni-l stabilește sub demnitatea noastră”.

Tilly cu soțul și cei doi copii

Ce schimbări a făcut

Frumoasa actriță a punctat că a primit o ofertă destul de mică, în care i s-a propus să aibă 50 de replici, fiecare valorând câte un euro. Aceasta s-a hotărât să facă anumite schimbări pentru a nu încuraja aceste lucruri, astfel că a schimbat proiectele în care se implică.

“Am primit ofertă de un euro pe replică și erau 50. Nu are legătură (n.r. cu faptul că este cunoscută). Acestea sunt prețurile în piață. Eu nu încurajez consumerismul, să cumpărăm haine muncite de indieni și de chinezi din mass-market. Ei muncesc pe brânci ca noi să ne bucurăm de un cost cât mai mic. Cumva, nu este corect. Am zis: „Bine, ce pot să fac? Pot să nu întrețin treaba aceasta”. Am ales să fac alte proiecte prin care să mă valorific și să îmi dau propria valoare prin costurile pe care le consider și sunt decente, dar și care îmi permit să îmi cresc familia”.

Ce spune despre hărțuire

Recent, un subiect foarte important pentru societate a fost deschis, în urma mărturisirilor făcute de actrița Viorica Vodă despre hărțuire. Ulterior, Dana Rogoz a discutat și ea despre acest lucru în mediul online. Iată ce sfaturi a avut Tily Niculae de oferit pentru femeile care se pot confrunta cu așa ceva.

“Noi, ca femei, trăim asta dintotdeauna. Dacă nu este o fundație solidă a viitoarei femei, care să vină de acasă, este foarte greu, indiferent de mediu. Ești crudă, ești la început, nu neapărat că dai curs, dar zici să nu superi, să nu existe discuții. O cafea sau o discuție prelungită, nu neapărat cu tentă sexuală, duc la senzația pe care o au bărbații, că ne domină, dar nu este așa. Dezvoltarea personală este foarte importantă, le încurajez pe cele care citesc interviul să muncească cu ele, iar cele care sunt mame să muncească cu copiii lor. Atât timp cât tu nu știi cine ești și ce reprezinți, nu ai cum să pretinzi de la ceilalți”.

”Am crescut în Sălăjan, în fața blocului, trebuia să mă apăr”

De asemenea, actrița ne-a mărturisit că nu s-a luptat cu situații de genul acesta. Pe lângă faptul că a învățat să se apere de la o vârstă fragedă, ea s-a folosit de comunicare pentru a afla ce intenții au, de fapt, oamenii din jur.

“Nu am pățit. Situații au fost, dar nu pot să zic că am pățit vreodată. Eu i-am pus pe fugă, am fost mai băiețoasă. Am crescut în Sălăjan, în fața blocului, nu am fost protejată de ai mei, am fost expusă la toate lucrurile, veneam singură de la școală, trebuia să mă apăr. Timpul și educația m-au învățat să comunic și să pun punctul pe I. Nu poți să te apuci la 20 de ani să te bați cu omul. Unii poate că au intenții bune, zic: „Haide să socializăm, nu înseamnă că vreau să te duc acasă sau să te iau de nevastă”. Depinde. Trebuie să înveți să ai și fler la oameni, asta cred că m-a ținut pe mine în zona de plutire”.

Tags:
8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.