Tocăniță de cartofi cu afumătură. Ingredientul care o face mult mai gustoasă, ce trebuie neapărat să adaugi

Iese un deliciu așa

Scris de: Oana Matei

30 Nov. 2022

Tocăniță de cartofi cu afumătură. Ingredientul care o face mult mai gustoasă, ce trebuie neapărat să adaugi

Tocana de cartofi cu afumătură este o mâncare consistentă și gustoasă, perfectă pentru zilele reci de iarnă. Din ingrediente obișnuite, legume și carne, această tocană, alături de o salată de castraveți murați și o mămăliguță fierbinte, poate constitui un prânz complet pentru întreaga familie. Această rețetă iese la fel de gustoasă și cu carne proaspătă de porc, de vită sau de pui. De asemenea, dacă doriți să preparați o tocană de post, doar scoateți carnea din rețetă și păstrați pașii de preparare.

Cum se prepară cea mai delicioasă tocană de legume și afumătură?

Pentru că această rețetă se prepară cu carne și cârnați afumați, tocănița este gata în mai puțin de o oră. Această rețetă este foarte ușor de preparat, orice novice în bucătărie poate să gătească tocănița de cartofi cu afumătură. Câteva amănunte despre ingredientele principale pentru tocana de legume cu afumătură:

  • Carnea afumată de porc– pentru tocăniță, afumătura poate fi: scăriță afumată, ciolan afumat, cârnați afumați, șuncă afumată
  • Legume: cartofi albi sau roșii, morcovi, dovlecel, ardei gras sau ardei kapia, ceapă uscată sau praz, pătrunjel rădăcină, țelină
  • Sos de roșii: sosul pentru tocănița de cartofi, este un sos gros scăzut și se face doar din roșii pasate sau paste de tomate, fără făină sau rântaș. Dacă vă place tocana sos mai subțire, doar puneți mai multă apă.

Ingrediente

  • 2 cârnați afumați
  • 2oo grame șuncă afumată
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 felie de țelină
  • 2 cepe
  • 5 cartofi medii
  • 1 ardei kapia
  • 4 roșii
  • 1 lingură de paste de tomate
  • sare, piper
  • boia afumată
  • mărar verde

Mod de preparare

1. Se taie cuburi șunca afumată și cârnații. Într-o cratiță se pun la încins, la foc mediu, cuburile de afumătură.
2. Se spală și se curăță legumele, mai puțin roșiile și cartofii. În robotul de bucătărie se mărunțesc apoi se pun în cratiță peste carnea afumată.
3. Se adaugă puțină apă și se lasă la fiert cu capacul pus.
4. Se curăță cartofii de coajă, apoi se taie cuburi sau în ce formă vă place.
5. După ce rădăcinoasele s-au înmuiat, se adaugă cartofii tăiați și se mai adaugă puțină apă cât să fie acoperiți. Se pune capacul și se lasă la fiert.
6. Roșiile se curăță și se pasează la robot.
7. Se verifică dacă au fiert legumele, apoi se adaugă roșiile pasate și o lingură de paste de tomate. Se amestecă bine și se lasă la fiert, sub capac.
8. Se adaugă sarea și condimentele și se mai lasă pentru 10 minute la fiert.
9. La final se adaugă mărarul tocat și se mai lasă tocana la foc mic pentru 10 minute, cu capacul pus.

Tocănița de legume cu afumătură se servește fierbinte cu o salată de castraveți murați sau de varză murată, cu pâine sau mămăliguță.
Delicios!

Să vă fie de folos!

Etape de pregătire Tocană de legume cu afumătură
Etape de pregătire Tocană de legume cu afumătură

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *