Totul despre Damian Barbu, puștiul minune care amuțește trecătorii din București cu saxofonul lui fermecat. „Am început să cânt ascultându-l pe tatăl meu” VIDEO EXCLUSIV

Tatăl lui, artist stradal, a fost concurent la ”Românii au talent” (PRO TV)

Adesea, când ne plimbăm în locurile aglomerate din București, auzim sunetul unui saxofon, însă surprinderea este atunci când toată acordurile muzicale vin de la un copil de nici 11 ani.  EGO.ro a stat de vorbă cu Damian Barbu, un puști minune care încântă trecătorii din Capitală. Povestea lui nu seamănă deloc cu cea a artiștilor stradali. Damian vrea să-și depășească condiția și să cânte pe marile scene ale lumii.

Damian Barbu: ”Prima dată când am cântat pe stradă aveam 9 ani”

Să fii muzician stradal nu este un lucru deloc ușor, chiar dacă la prima vedere pare că acaparează atenția tuturor și are publicul la degetul mic. Pentru Damian Barbu a început totul ca o joacă, după ce și-a văzut tatăl făcând același lucru.

„Am început să cânt ascultându-l pe tatăl meu, care el era și încă este artist stradal. Eu cânt acum alături de el. El cântă de mai mult timp, dinainte să mă nasc eu. Cântă pe stradă. Eu l-am tot văzut, l-am ascultat, mi-a plăcut foarte mult și mi-am dorit și eu cânt pe stradă. Prima dată când am cântat pe stradă aveam 9 ani”, a povestit copilul pentru EGO.ro, completând că nu a avut absolut deloc emoții atunci când a apărut prima dată în public. „Nu am avut emoții, chiar nu am avut deloc.

Am studiat acasă destul și nu am avut emoții deloc. Sunt elev la Liceul „George Enescu” acum. În clasă mai am un coleg care studiază saxofonul. Mai cânt la chitara tatălui meu, mai știu un pic și la pian și mai cânt și cu vocea. Bineînțeles și saxofonul. Pe lângă tata, modelul meu este Sonny Rollins”.

Victor Barbu, tatăl băiatului: „Mi-a spus direct că vrea și el să cânte”

Deși speră să ajungă la fel de cunoscut ca Sonny Rollins, un saxofonist tenor american de jazz, recunoscut pe scară largă drept unul dintre cei mai importanți și influenți muzicieni de jazz, modelul lui în viață rămâne însă tatăl lui.

Victor Barbu este un artist stradal cu state vechi, fiind recunoscut în mod special de călătorii din tramvaiul 41, dar și de cei care se plimbă prin Centrul Vechi al Bucureștiului. Bărbatul a participat acum câțiva ani la „Românii au talent”, acolo unde a reușit să-i impresioneze pe toți jurații. Ar fi vrut cu siguranță un altfel de traseu pentru fiul lui, însă nu a rezistat rugămințile acestuia atunci când i-a cerut să cânte împreună pe stradă.

„Eu am știu aproape de când a știut să vorbească că are un oarecare talent, fără modestie vă pot spune. Se întâmpla acum vreo 4-5 ani, nu mai știu exact să spun, când eram în centru și a insistat să cânte și el cu mine. Atunci am invitat o fetiță să cânte alături de mine și el atunci a fost supărat. Era cu mama lui undeva la 15-20 de metri distanță de noi și i-a spus mama lui el de ce nu poate cânta și că fetița aceea vine alături de mine.

L-am văzut că este schimbat și supărat și când l-am întrebat ce s-a întâmplat mi-a spus direct că și el vrea să cânte. Cam de atunci au început lucrurile”, a declarat Victor Barbu pentru EGO.ro.

Tatăl micuțului a avut însă o mare condiție atunci când a acceptat ca fiul lui să vină cu el să cânte și anume că trebuie să privească această profesie cu seriozitate, nu doar ca pe o joacă.

„Acasă, când am ajuns i-am spus că dacă vrea să cânte atunci trebuie să pună mâna să studieze, să exerseze. Asta a și făcut”.

Damian Barbu, alături de Iuliana Marciuc
Damian Barbu, alături de Iuliana Marciuc

Mama puștiului: „Băiatul cel mare este și el artist, doar că a luat-o pe o altă latură”

Damian Barbu și-a ascultat părintele, dovadă că este elev la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, iar de curând a primit o bursă de merit, bursă care îi asigură cursuri de perfecționare a limbii engleze în cadrul centrului de pregătire Shakespeare School.

În plus, zilnic studiază intens saxofonul, dar și alte instrumente. Acest lucru nu înseamnă că își sacrifică complet copilăria, căci părinții lui au grijă ca Damian să se bucure de activitățile specifice vârstei lui.

„Mai am timp și pentru altceva. Reușesc să îmi mai fac timp și pentru joacă”, ne-a mai povestit băiatul, completat de mama lui. „Numai dacă nu vrei nu ai timp, asta e clar. Îmi este drag de ei, când îi văd așa, deci nu are ce să mă supere. Din contră, nu mă satur niciodată să-i ascult. Niciodată. De câte ori îi ascult, îi ascult cu aceeași dragoste și același drag.

Mai am un băiat, mult mai mare decât el, are 20 de ani deja. Și el este artist, dar a luat-o pe o altă latură. Cântă alt gen de muzică. Eu nu cânt. Din păcate”, a declarat doamna Barbu pentru EGO.ro.

Când nu este la școală, Damian își exersează talentul alături de tatăl lui și speră ca într-o zi să cânte compozițiile părintelui său.

„Am ceva compus, dar încă mai lucrez la piese. Sper ca în maximum un an de zile să poată cânta el ceea ce am eu în minte”, ne-a mai spus bărbatul. Cei care vor să-i audă cântând îi pot găsi pe cei doi în centrul Capitalei. „Mă găsesc în parcul Herăstrău, în Centrul Istoric și pe Calea Victoriei”, a declarat Damian Barbu pentru EGO.ro.

Vezi în galeria foto de sus mai multe imagini cu tânărul!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
6.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *