Nașterea este considerată prematură atunci când are loc înainte de a 37-a săptămână de sarcină. O sarcină normală durează circa 40 de săptămâni. De ce apar contracțiile înainte de termen și cum pot fi gestionate? Află totul despre nașterea prematură din rândurile de mai jos. Ana Chioveanu, unul dintre cei mai buni medici ginecologi din România, vine cu informații utile!
După cum am precizat și mai sus, nașterea este considerată prematură atunci când are loc înainte de a 37-a săptămână de sarcină. Cauzele însă pot fi multiple. Printre cele mai frecvente sunt infecțiile și bolile cronice precum diabetul și hipertensiunea arterială.
Dr. Ana Chioveanu susține că există mai multe semne care pot fi un semnal de alarmă și pe care viitoarele mămici este bine să le ia în considerare.
”Aceste semne includ contractii regulate, care apar la intervale regulate, cum ar fi la fiecare 10 minute sau mai frecvent, dureri persistente de spate, o durere surdă constantă sau intermitentă în partea inferioară a spatelui, care poate radia către abdomen sau crampele abdominale: crampe intense sau frecvente în abdomenul inferior sau regiunea pelviană”, a precizat medicul ginecolog.
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să îți suni medicul și să-i spui ce simți. Ulterior, acesta îți va face mai multe teste fizice, de sânge sau de urină pentru a determina cauza travaliului. Uneori, acesta poate fi oprit cu odihnă, lichide și medicamente.
”Dacă sunt detectate contracții premature, asistența medicală promptă este crucială. Strategiile de gestionare a acestor contracții sunt diferite, în funcție de gravitatea lor, dar pot include repaous pacientei la pat, pentru reducerea stresului asupra uterului până la termenul nașterii si tratamentul medicamnetos, ce poate fi prescris pentru a relaxa mușchii uterini și pentru a întârzia travaliul prematur”, a explicat Dr. Ana Chioveanu.
Citește și Indemnizație creștere copil 2024. Schimbări, suma maximă și actele necesare!