Totul despre noile tendințe în machiajul pentru sezonul rece. Claudia Preduca, make-up artist, ne învață cum să radiem, indiferent de anotimp. EXCLUSIV

“Tindem ca în sezoanele reci să folosim nuanțe mai închise”
Totul despre noile tendințe în machiajul pentru sezonul rece. Claudia Preduca, make-up artist, ne învață cum să radiem, indiferent de anotimp. EXCLUSIV

Ne apropiem de sezonul rece, astfel că o să ne schimbăm și rutina de frumusețe și îngrijire a pielii, dar și nuanțele pe care le folosim atunci când ne dorim look-uri perfecte. Claudia Preduca, make-up artist, ne-a vorbit despre schimbările pe care o să le aducă toamna și iarna, punctând că rujurile închise la culoare și mate o să ne cucerească, iar nuanțele maronii și arămii o să se afle printre preferințe.

Mai mult, Claudia Preduca, make-up artist, ne-a explicat că în sezonul răcoros tindem să alegem un fond de ten cu acoperire mai mare, în timp ce vara preferăm un produs cu o acoperire mai slabă. De asemenea, ea a punctat că trebuie să folosim SPF chiar dacă razele soarelui nu mai sunt așa de puternice.

Ego.ro: Bună, Claudia! Ce tendințe avem pentru sezonul următor atunci când vine vorba despre machiaj?

Claudia Preduca: Cred că tendințele vor rămâne aceleași: nuanțele maronii, arămii, rujurile închise la culoare și mate.

Ce sfaturi ai pentru un machiaj de toamnă de zi cu zi?

Claudia Preduca: Cel mai simplu machiaj mi se pare o linie de tuș și un ruj mat mai închis la culoare, poate un vișiniu. Nu există tehnici speciale pentru “machiajul de toamnă”, doar rutina de skin care poate să fie puțin schimbată.

Cum să ne protejăm tenul în sezonul rece? Ce trebuie să facem diferit?

Claudia Preduca: Cu siguranță avem nevoie de mai multă hidratare, mai ales dacă avem tenul uscat. Deci trebuie să fie nelipsită crema hidratantă și, de asemenea, SPF-ul, chiar dacă vara trece, razele UV rămân.

Claudia Preduca, despre machiajul pentru sezonul rece
Claudia Preduca, despre machiajul pentru sezonul rece

Ce tendințe o să avem în sezonul rece

Ce tendință crezi că o să fie îmbrățișată de toată lumea în sezonul următor? Ne poți vorbi mai mult de ea și explica cum o abordăm?

Claudia Preduca: Cred că vor fi aceleași ca până acum, dar cea mai îmbrățișată, probabil, va fi nuanța buzelor. Tindem ca în sezoanele reci să folosim nuanțe mai închise decât în cele calde, și inclusiv la fardurile folosite. E simplu, alegem pe ce vrem să punem accentul, ori pe buze ori pe ochi. Dacă vrem ca buzele să fie centrul evidenței, folosim nuanțe mai închise, iar la ochi păstrăm nuanțe cât mai naturale și viceversa.

Cum se schimbă produsele în funcție de sezon? Spre exemplu, trebuie să alegem un fond de ten diferit?

Claudia Preduca: Vara/primăvara tindem să alegem un fond de ten cu o acoperire slabă sau chiar nu folosim din cauza căldurii, iar iarna tindem să alegem un fond de ten cu o acoperire mai mare. Nu cred că este o regulă sau că ar trebui să folosim un anumit tip de fond de ten în funcție de sezon, ci ar trebui să îl alegem în funcție de tipul nostru de ten.

Știu că toamna ne îndreptăm către rujuri cu nuanțe mult mai puternice, mate. Ce sfaturi ai în acest sens?

Claudia Preduca: După ce am conturat buzele și aplicat rujul să corectăm mereu colțurile cu un concealer.

“Cea mai întâlnită greșeală este să nu folosim SPF, doar pentru că soarele nu mai este atât de puternic”

Ce greșeli putem să facem în sezonul rece atunci când vine vorba de îngrijirea tenului?

Claudia Preduca: Cea mai întâlnită greșeală este să nu folosim SPF, doar pentru că soarele nu mai este atât de puternic. Și cum am spus mai sus, deși soarele nu mai este atât de puternic, razele UV tot sunt prezente.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *