Tradiții și superstiții de Valentine’s Day. Ce este bine să faci în această zi pentru a atrage norocul, obiceiuri din lume

Ce fac femeile pentru a-și visa ursitul

Scris de: Daoud Andra

13 Feb. 2024

Tradiții și superstiții de Valentine’s Day. Ce este bine să faci în această zi pentru a atrage norocul, obiceiuri din lume

În fiecare an, pe 14 februarie, în multe țări din lume se sărbătorește Ziua Îndrăgostiților. Ceea ce a pornit ca o tradiție americană s-a răspândit rapid pe tot continentul, iar jumătatea lunii februarie este asociată cu dragostea. Ce tradiții și superstiții de Valentine’s Day au oamenii din lume. Obiceiurile de care să ții cont pentru a avea noroc în dragoste.

Cine a fost Sfântul Valentin, cel asociat cu sărbătoarea iubirii

Originea acestei sărbători este una pe cât de veche, pe atât de misterioasă. Dacă în cazul altor sărbători știm exact de unde provin, în ceea ce privește Ziua Îndrăgostiților sau Sfântul Valentin, există mai multe teorii. Februarie a fost considerată din timpuri străvechi luna dragostei, iar figura Sfântului Valentin este asociată atât cu cultura romană, cât și cu tradiția creștină.

În catolicism, există cel puțin trei sfinți diferiți ce poartă numele Valentin. Una dintre legendele care circulă spune că Valentin a fost un preot de la Roma, care a slujit în secolul al III-lea. La un moment dat, împăratul Claudius al II-lea a decis că bărbații singuri sunt mai buni în luptă decât cei care au familii și soții și a interzis căsătoriile celor tineri.

Citește și: Ce cadou să-i cumperi de Valentine’s Day, în funcție de zodie. Acesta ar putea fi darul perfect pentru ea

Preotul Valentin l-a sfidat pe împărat și a continuat să oficieze căsătorii între tinerii îndrăgostiți, în secret. Când Claudius a aflat acest lucru, a poruncit uciderea preotului. După ce a devenit martir, Valentin a fost asociat cu faptul că susținea iubirea.

Tradiții și superstiții de Valentine’s Day

Deși nu este o legendă universală, aceasta ar putea explica originea sărbătorii. Cert este că, până în Evul Mediu, Sfântul Valentin s-a bucurat de multă popularitate în Anglia și Franța. Astfel au apărut tot felul de obiceiuri legate de sărbătoarea iubirii, care s-au transmis din generație în generație, peste tot în lume.

  • În anumite regiuni, pentru a-și visa ursitul, fetele pun frunze de dafin sub pernă și mănâncă doar ouă cu sare, în ajun de Valentine’s Day. Tradiția se păstrează mai ales în Marea Britanie.
  • În Germania, de Valentine’s Day fetele obișnuiau să planteze mai multe cepe, fiecare cu câte un bilețel pe care era scris numele unui băiat. Se credea că fata se va căsători cu băiatul a cărui ceapă va răsări prima.
  • În multe țări din lume, printre care și Danemarca, bărbații le trimit flori și poezii femeilor de care sunt îndrăgostiți.
  • În Japonia, femeile oferă bărbaților ciocolată de Valentine’s Day. O lună mai târziu, pe 14 martie, bărbații le întorc partenerelor lor acest gest.

Citește și: Cadouri pe care să nu le oferi niciodată de Valentine’s Day. Aceste flori aduc ghinionul și nefericirea în relație, mulți fac greșeala

  • În Finlanda, sărbătoarea este asociată mai mult cu prietenia decât cu iubirea.
  • Se crede că dacă te logodești sau te căsătorești pe 14 februarie, vei avea noroc.
  • În Italia, în dimineața zilei de 14 februarie, fetele ies la fereastră. Se spune că se vor căsători cu un bărbat care seamănă cu primul om pe care îl văd pe geam în această zi.
  • În Vietnam, îndrăgostiții își asortează hainele de Valentine’s Day.
  • În Estonia, există un autobuz al dragostei, pentru cei care sunt singuri. Se spune că aceia care se plimbă cu autobuzul în ziua de 14 februarie, își vor întâlni dragostea.

Citește și: Top 3 cele mai inspirate cadouri de Valentine’s Day 2024. Daruri cu care să o impresionezi de Ziua Îndrăgostiților

Ce să mănânci de Ziua Îndrăgostiților

Există și anumite alimente asociate cu sărbătoarea iubirii. Se spune că dacă mănânci varză pe 14 februarie, vei avea parte de noroc și bogăție. Rodiile, pe de altă parte, sunt asociate cu fertilitatea.

Dacă tai un măr pe jumătate, poți afla câți copii vei avea, în funcție de numărul de semințe. Se mai spune că dacă vrei să ai noroc în dragoste, trebuie să mănânci ciocolată și alte alimente afrodisiace de Valentine’s Day.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce Oana Roman nu i-a putut fi alături mamei sale în ultimele clipe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *