Trăsătura specială pe care o au persoanele cu ochi căprui

Persoanele cu ochii căprui ar putea să se considere norocoase. Au o trăsătură care îi face speciali.
Trăsătura specială pe care o au persoanele cu ochi căprui

Culoarea ochilor a fost întotdeauna asociată cu unele trăsături de caracter. Trăsătura specială pe care o au persoanele cu ochi căprui este chiar una aparte, în ciuda faptului că este cea mai comună culoare a ochilor.

Pe de altă parte, numeroase studii confirmă această asociere dintre culoarea ochilor și unele trăsături. Despre persoanele cu ochii căprui se spune că au trăsături pozitive care le estompează pe cele negative. Tocmai de aceea au atât de mult farmec și reușesc să dea sentimentul de încredere.

Ce determină culoarea căprui a ochilor

Chiar dacă există culori diferite de ochi, inclusiv ochi albaștri și ochi verzi mai puțin obișnuiți, există un singur tip de pigment care dă culoare ochilor. Este vorba despre cantitatea acestui pigment numit melanină, din irisul ochiului. Aceasta este responsabilă de culoarea ochilor.

Ochii cu foarte puțină melanină în iris sunt albaștri. Ochii cu puțin mai multă melanină sunt verzi sau maro deschis. Persoanele care au o concentrație mare de melanină în iris au culoarea căprui a ochilor.

Culoarea ochilor este o trăsătură moștenită, dar e greu să prezici culoarea ochilor din arborele tău genealogic. De fapt, există dovezi că până la 16 gene pot influența culoarea ochilor. Deci este foarte posibil ca într-o familie copiii să aibă culori diferite ale ochilor, ba chiar culori diferite față de de cele ale părinților lor.

De asemenea, ochii multor bebeluși caucazieni conțin foarte puțină melanină la naștere și vor apărea albaștri în primele luni de viață. Dar în decurs de 12 până la 18 luni, se poate acumula mai multă melanină în iris, determinând schimbarea culorii ochilor de la albastru la verde sau maro.

Trăsătura specială pe care o au persoanele cu ochi căprui

Se spune despre persoanele cu ochi căprui că sunt foarte inteligente. S-ar părea că nivelul mai mare de melanină este asociat cu un nivel mai bun de funcționare a creierului.

Se mai spune despre ei că au empatie și au capacitatea de a-i asculta pe cei din jurul lor. De asemenea, sunt persoane de încredere, sensibile și romantice. Dar un mare avantaj al ochilor căprui este acela că posesorii lor par a fi mai puțin vulnerabili la anumite boli.

De exemplu, persoanele cu ochi căprui par mai puțin susceptibile de a dezvolta degenerescență maculară legată de vârstă, decât persoanele cu ochi de culoare deschisă. De asemenea, au un risc mai scăzut de diabet de tip 1 și melanom al ochiului, în comparație cu persoanele cu ochi albaștri deschis.

Cercetările de la Spitalul Național de Neurologie și Neurochirurgie din Londra sugerează că persoanele cu ochi căprui au un risc mai mic de a avea probleme de auz din cauza poluării fonice din mediu, decât cei cu ochi albaștri. Autorii studiului au considerat că pigmentul melanină poate ajuta la protejarea nervilor din creier de leziunile induse de zgomot.

Persoanele cu ochi căprui sunt mai de încredere

În cercetările efectuate în Republica Cehă, studenților li s-a cerut să se uite la fotografii cu 80 de colegi. Au fost 40 de bărbați și 40 de femei, cu vârste cuprinse între 19 și 26 de ani. Participanții la studiu au fost rugați să evalueze studenții din fotografii pentru încredere pe o scară de 10 puncte. Celor care au fost fotografiați li s-a spus să-și asume expresii neutre și să nu poarte machiaj sau bijuterii.

În studiu au fost folosite doar fotografii ale persoanelor cu ochi albaștri sau căprui. Fotografiile elevilor cu ochi de culoarea alunei sau verzi au fost excluse.

Rezultatele studiului au arătat că persoanele cu ochi căprui au fost percepute ca fiind mult mai demne de încredere decât cele cu ochi albaștri.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum a arătat și cât a costat rochia pe care a purtat-o Andra Volos la cununia civilă
8.9 93 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Povestea de succes a unei ucrainence! A ajuns în fruntea unei importante companii, după mult...
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată...
E cutremur! Despărțire șoc în showbiz. Și-au spus adio după un an de la nuntă:...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea,...
S-a aflat! Ce au făcut Andrei și ispita Diandra la Insula Iubirii! Soacra lui tună...
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de...
Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au...
Horoscop Weekend 26-28 Iulie 2024. Previziuni Astrale Luminoase pentru Fiecare Zodie
Horoscop 27 Iulie 2024. Pentru Tauri, pe planul profesional toate se așază frumos și dobândesc...
Fiecare cifră din anul tău de naștere este o cheie spre descifrarea misterelor karmei și...
Motivul pentru care fiica Oanei Roman a fost dată afară dintr-un hotel de pe litoralul...
Kira Hagi, mesaj emoționant pentru fratele ei, Ianis, și soția sa, Elena. Ce le-a transmis...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
Câți bani vor primi în plus românii cu pensii mici după marea recalculare. Anunțul făcut...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *