Trucul banal care te scapă definitiv de buruieni. Cu ce trebuie să stropești de fapt în grădină. Rezultatul e uimitor

Soluția este simplă și la îndemână

Scris de: Daoud Andra

27 May. 2023

Trucul banal care te scapă definitiv de buruieni. Cu ce trebuie să stropești de fapt în grădină. Rezultatul e uimitor

Indiferent că vorbim despre grădina de flori sau cea de legume, buruienile reprezintă o problemă constantă. Plantele care cresc spontan pot fi greu de îndepărtat și, chiar dacă le smulgi, după ceva timp își fac apariția din nou. Care este trucul banal care te scapă definitiv de buruieni? Este la îndemână și nu trebuie să apelezi la soluții chimice puternice.

În ce constă trucul banal care te scapă definitiv de buruieni

Dacă locuiești la curte, cu siguranță te confrunți cu buruienile care cresc an de an în grădină. Probabil ai încercat deja soluțiile chimice din comerț pentru a le îndepărta, dar acestea au dezavantajul că ajung în pământ și sunt absorbite și de rădăcinile legumelor pe care le ai în grădină. Există însă câteva metode la îndemână care te scapă de plantele spontane mai ușor decât ai crede.

Citește și: Cu ce stropeau bunicii în grădină pentru a elimina definitiv buruienile. Ingredientul banal pe care îl foloseau

Un truc pe care nu multă lume îl știe presupune să folosești hârtie de ziar. După ce ai arat pământul și ai smuls buruienile, mărunțește hârtie de ziar și amestec-o cu rumeguș. Presară amestecul în grădină, pe zonele pe care cresc de obicei plante spontane. Acoperă cu un strat subțire de pământ și vei vedea că buruienile nu își vor mai face apariția prea curând.

Trucul banal care te scapă definitiv de buruieni. Cu ce trebuie să stropești de fapt în grădină. Rezultatul e uimitor
Hârtia de ziar ajută la prevenirea apariției buruienilor

Alte remedii casnice pentru a scăpa de buruieni

Apă clocotită

Dacă torni apă fierbinte pe zonele pe care sunt buruieni, rădăcinile acestora vor fi opărite și plantele nu vor mai crește din nou în locul respectiv.

Sare

Acesta este un erbicid natural foarte eficient pentru grădini. Presară o cantitate generoasă de sare grunjoasă pe zonele afectate de buruieni și apoi udă grădina, pentru ca sarea să ajungă în pământ.

Citește și: Planta care elimină buruienile din grădină. Ce trebuie să plantezi de fapt. Trucul nebănuit

Oțet

Acidul acetic face ca plantele peste care este turnat să se ofilească, astfel că oprește dezvoltarea buruienilor. Pentru a scăpa complet de ele este însă nevoie să le smulgi din rădăcină.

Făină de porumb

Acest ingredient utilizat în bucătărie face ca semințele buruienilor să nu mai rodească. Astfel, dacă este împrăștiată pe sol înainte ca buruienile să răsară, va opri dezvoltarea lor.

Citește și: Trucul simplu prin care scapi de buruienile din grădină. Ce trebuie neapărat să faci primăvara. Efectele sunt uimitoare

Dacă vrei să scapi însă mai rapid de plantele care cresc spontan, poți apela la soluții chimice, care se găsesc în orice magazin dedicat îngrijirii plantelor. Boraxul este unul dintre cele mai eficiente ingrediente chimice împotriva buruienilor. Se dizolvă 250 g de borax pudră în 2,5 litri de apă și se toarnă în grădină, pe zonele invadate de buruieni.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
8.9 29 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *