Trucul simplu prin care scapi de buruienile din grădină. Ce trebuie neapărat să faci primăvara. Efectele sunt uimitoare

Sunt soluții practice și foarte simple
Trucul simplu prin care scapi de buruienile din grădină. Ce trebuie neapărat să faci primăvara. Efectele sunt uimitoare

Toate persoanele care au o grădină, fie ea mică sau mare, își doresc ca aceasta să fie foarte curată și îngrijită, fără nicio buruiană. Pentru a te putea bucura de acest lucru e nevoie de un truc simplu, care trebuie făcut primăvara.

Cum să faci să nu ai buruieni în grădină

Buruienile cresc mai repede decât orice altă plantă. Se dezvoltă fără condiții de lumină și fără să fie udate, dar și fără să aibă nevoie de un substrat îmbogățit în substanțe nutritive. Îndepărtarea lor nu este o sarcină deloc ușoară, însă ai putea scăpa de această bătaie de cap dacă ții cont de câteva sfaturi simple. Sunt nelipsite din arsenalul celor mai iscusiți grădinari.

Printre cele mai întâlnite buruieni în orice curte se numără păpădia, scaietele (ciulinul) și aegopodium podagraria cunoscută și ca piciorul caprei.

Vezi și – Momentul ideal din zi pentru a tunde iarba din curte. Așa te vei bucura mereu de un gazon perfect. Secretul dezvăluit de un expert în grădinărit

Ce trebuie să faci primăvara pentru a-ți feri grădina de buruieni

O grădină de plante curată sau un gazon îngrijit ca la carte vor face ca răspândirea acestor buruieni să fie mai dificilă. Așadar, prevenția este mai simplă decât combaterea. Iată ce măsuri poți lua:

Specialiștii recomandă ca buruienile să fie plivite înainte de a înflori, primăvara, adică înainte de a forma semințe. Astfel, ele nu se vor mai răspândi atât de repede.

Potrivit playtech.ro, cea mai bună soluție este învelișul din scoarță ornamentală, pietriș, așchii sau rumeguș sub copaci, trandafiri și tufe. Acesta poate fi pus între rândurile de legume, dar și pentru vegetația permanentă.

O altă soluție este folia de mulci. Sunt folii transparente care au două mari avantaje: suprimă buruienile și mențin căldură pentru creșterea plantei. Totodată, în funcție de tipul de grădină, prin cultivarea de plante târâtăare vei crea un înveliș dens și permanent.

Este foarte important să știm și ce și unde să cultivăm în grădină. Plantele au nevoie de cele mai bune condiții de dezvoltare deoarece buruienile pot sugruma plantele fără vigoare.

Regula foarte simplă în cazul în care nu poți smulge buruienile din rădăcină, smulge-le cât mai des frunzele. Astfel te asiguri că nu vor face semințe. Folosește o săpăligă și atacă orice urmă de plantă nepoftită în grădina ta. Această unealtă trebuie să fie de formă triunghiulară pentru locurile strâmte sau semirotundă pentru zonele mai libere din grădină.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
6.9 18 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *