Trucul bestial pentru un orez cu lapte ca la carte. Ce trebuie să faci ca să nu se prindă de oală, rețeta pe care o vei prepara mereu

Așa orezul cu lapte nu se va mai lipi de oală
Trucul bestial pentru un orez cu lapte ca la carte. Ce trebuie să faci ca să nu se prindă de oală, rețeta pe care o vei prepara mereu

Orezul cu lapte este unul dintre cele mai populare deserturi de la noi din țară. Acesta are un gust delicios și ne aduce aminte de verile pe care le petreceam la bunici. Însă, multe gospodine întâmpină probleme atunci când încearcă să-l pregătească. Asta pentru că, de cele mai multe ori, orezul se prinde de oală. Cum să eviți acest lucru? Află răspunsul din rândurile de mai jos!

Cum se face, de fapt, orezul cu lapte. Așa nu se va mai prinde de oală

Cu siguranță ai mâncat, măcar o dată în viață, orez cu lapte. Poate în anii copilăriei, atunci când bunica ta ți-l pregătea vanilat, pudrat cu cacao sau cu scorțișoară.

Indiferent de varianta pe care o știi sau pe care o preferi, orezul cu lapte rămâne unul dintre cele mai delicioase deserturi și mai cunoascute. Cu toate astea, nu toată lumea știe să-l pregătească corect. Multora acesta li se lipește de oală. Ce e de făcut în acest caz?

Ei bine, există un truc genial care te va face să scapi definitiv de această problemă atunci când prepari orez cu lapte. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui, în timpul fierberii acestuia, trei sau patru lingurițe de zeamă de lămâie ori de portocale.

Astfel, orezul nu se va mai prinde de fundul vasului în care-l prepari, iar aroma de lămâie sau portocală va da un gust deosebit mult îndrăgitului desert.

Te-ar mai putea interesa și Doar așa vei face cel mai bun orez cu lapte pe care l-ai mâncat vreodată. Ingredientul secret pentru un gust senzațional!

Cel mai ușor mod în care să prepari orezul cu lapte

Mai întâi de toate, se ia orezul și se spală foarte bine, apoi se strecoară cu o sită și se fierbe cu lapte. În timpul fierberii, este recomandat să adaugi două betișoare de scorțișoară pentru aromă.

Acum, ca să nu se prindă de oală, este bine să pui zeamă de lămâie, așa cum am precizat și mai sus. Amestecă încontinuu. Orezul cu lapte este gata când se formează o pieliță fină deasupra laptelui. Totul este gata. Spor la treabă și poftă bună!

Te-ar mai putea interesa și Ingredientul secret de pus în orezul cu lapte pentru a ieși cremos. Rețeta delicioasă, așa îl vei prepara mereu!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu mai apare Ramona Olaru la Neatza
7.9 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *