Trucul care reduce timpul de gătire și scade considerabil consumul de curent. Ce trebuie să facă toate gospodinele când folosesc cuptorul electric

Iată câteva trucuri pentru a folosi mai eficient cuptorul electric.
Trucul care reduce timpul de gătire și scade considerabil consumul de curent. Ce trebuie să facă toate gospodinele când folosesc cuptorul electric

Când vine vorba de consumul de curent la domiciliu, bucătăria folosește de obicei cel mai mult. Acest lucru se datorează aparatelor foarte utilizate care consumă energie. Unul dintre acestea este cuptorul electric.

Este foarte util dacă urmezi o dietă, deoarece cu ajutorul lui poți prepara multe rețete care au mai puține grăsimi, dar totodată păstrează toate aromele și nutrienții. Vestea bună este că poți începe să economisești curent în bucătărie urmând doar câteva sfaturi simple. Iată ce trebuie să facă toate gospodinele când folosesc cuptorul electric.

Trucul care reduce timpul de gătire și scade considerabil consumul curent

Nu deschide ușa cuptorului tot timpul

Da, știm că este tentant să deschizi cuptorul pentru a vedea dacă mâncarea este gata sau nu. Dar este indicat să ții cont de setările setările de timp și de temperatură. Aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli care favorizează consumul de curent. Doar privind prin ușa de sticlă, dar fără a o deschide, poți economisi energie când folosești cuptorul. Dacă deschizi ușa des, pierzi o parte din căldură, iar aparatul va avea nevoie de mai multă putere pentru a atinge temperatura din nou și din nou. De asemenea, o plăcintă sau un pandișpan ar putea să nu se coacă bine sau să necesite mai mult timp pentru a fi gata.

Porționează mâncarea

Aceeași cantitate de mâncare, coaptă în porții mai mici, necesită un timp de gătire mai scurt. Iată o modalitate foarte simplă de a economisi timp și bani atunci când folosești cuptorul, având aceleași rezultate deosebite. În plus, acest lucru face mult mai ușoară servirea mesei dacă ai pregătit deja dimensiunile porțiilor.

Așa cum se întâmplă când gătim legume dacă vrei să gătești ceva mai repede, este o idee bună să tai preparatele pentru a le găti în porții mici. Cu cât bucățile de mâncare sunt mai mici, cu atât se vor găti mai repede și vor fi gata de servire. Dacă dorești să gătești pește la cuptor, cere încă de la supermarket vânzătorului să felieze peștele. Acest lucru poate scade considerabil consumul de curent.

Folosește recipiente adecvate pentru copt

Alegerea recipientului este esențială pentru a profita la maximum de fiecare kilowatt consumat de cuptor. De exemplu, recipientele din ceramică sau sticlă păstrează foarte bine temperatura și pot ajuta la evitarea încălzirii excesive a cuptorului. Un alt exemplu bun sunt recipientele metalice indicate pentru coacere. Acestea se încălzesc rapid si sunt perfecte pentru preparatele care au nevoie de coacere într-o perioadă mai scurtă de timp.

Oprește cuptorul mai devreme

O altă modalitate de a economisi curentul este prin oprirea cuptorului electric mai devreme. Aparatul poate fi închis cu 5 minute înainte de a termina de gătit felul de mâncare. Căldura reziduală va fi suficientă pentru a termina de gătit mâncarea fără a-i afecta calitatea. Folosind acest truc poți economisi foarte ușor energie electrică.

Citește și cât curent consumă un fier de călcat. Trucuri ca să economisești energie electrică

8 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.