Trucul care te ajută să faci economie uriașă la gaze iarna. Ce trebuie să pui în spatele tuturor caloriferelor din casă

E important să știi asta
Trucul care te ajută să faci economie uriașă la gaze iarna. Ce trebuie să pui în spatele tuturor caloriferelor din casă

Trucul care te ajută să faci economie uriașă la gaze iarna. Se anunță un sezon cu adevărat rece în casele românilor. În timp ce prețul la gaze și energia electrică crește de la o lună la alta, autoritățile ne transmit că facem economie pe cât posibil. Astfel că tot mai mulți români încep să caute soluții pentru a evita povara facturilor. Una dintre dintre cele mai eficiente constă în stoparea sau reducerea pierderii de căldură din camere. Iată o metodă uimitoare care cu siguranță îți va fi și ție de folos.

Trucul care te ajută să faci economie uriașă la gaze iarna

Izolarea necorespunzătoare a clădirilor în care locuim, fie că vorbim de blocuri sau case, poate duce la o pierdere constată a căldurii din camere pe timp de iarnă, ia caloriferele trebuie să funcționeze mai mult pentru a suplini această pierdere.

Există însă un truc care va opri aceste pierderi, iar rezultatul este cu adevărat uimitor.

Metdoa constă în aplicarea unei folii de aluminiu pe perete, în spatele caloriferului. Trucul nu este deloc complicat, însă poate părea greoi de realizat din cauza poziției incomode de pus folia. Dar rezultatul merită. Nu este deloc inestetic, iar în cazul caloriferelor moderene nici nu se observă.

Efectul va fi aproape imediat: căldura emanată de calorifer va fi redirecționată înapoi către cameră în loc să se oprească într-un perete exterior rece și neizolat corespunzător.

Dacă totuși spațiul dintre calorifer și perete este foarte mic și nu îți permite să tapetezi peretele cu folie de aluminiu, poți apela la parasolarul auto. Acesta este făcut tot din straturi de folie de aluminiu și mai ușor de amplasat în spatele caloriferului. În plus, are și o eficiență mai mare față de folia de aluminiu simplă.

Și în cazul persoanelor cu centrale termice este recomandat aceast truc. Temperatura din cameră va crește mult mai repede, iar termostatul nu va mai porni centrala atât de des.

Bonus: cum să faci economie la gaz dacă ai centrală termică

În cazul celor care se încălzesc cu ajutorul centralei termice, există câteva trucuri care îi vor ajuta să facă economie la gaze:

  • Închide centrala când pleci de acasă. Dacă nu este foarte frig afară, în cele câteva ore din zi în care tu te afli la serviciu, iar copiii sunt la școală, poți închide centrala termică fără să îți faci griji. Chiar dacă se vor răci caloriferele, atmosfera din casă va rămâne plăcută. În plus, dacă nu intri în dormitor decât seara, la culcare, pe timpul zilei nu are niciun sens să ții caloriferul în permanență deschis. Mai bine îl închizi sau îl setezi din buton pe funcția economic și lași ușa deschisă să ajungă în cameră căldura din restul casei.
  • Amplasează termostatul în încăperea în care petreci cel mai mult timp. Acest lucru este important pentru a face economie. Dacă pui termostatul într-o încăpere mai rece, el va înregistra o temperatură mai scăzută, iar centrala va funcționa mai mult pentru a o încălzi.

Citește continuarea aici. Află și alte metodea de a face economie la gaz în cazul în care ai centrală de apartament.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.4 283 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *