Trucul care ține departe musculițele de casa ta. Aceste ingrediente banale se găsesc în orice bucătărie

Așa scapi de insectele din casă

Scris de: Daoud Andra

01 May. 2023

Trucul care ține departe musculițele de casa ta. Aceste ingrediente banale se găsesc în orice bucătărie

Sezonul cald vine la pachet cu multe provocări. Odată cu creșterea temperaturilor, ne putem confrunta cu o invazie de țânțari, muște și alte insecte nedorite în casă. Dacă pe acestea le putem ține la distanță cu ajutorul plaselor puse la uși și la ferestre, în cazul musculițelor de fructe este mai greu, pentru că acestea sunt foarte mici și pot intra prin ochiurile de la plasă. Din fericire, ai la îndemână oricând trucul care ține departe musculițele de casa ta.

În ce constă trucul care ține departe musculițele de casa ta

Musculițele care ne invadează bucătăria și cămara, mai ales vara, apar din senin și sunt greu de îndepărtat. Acestea sunt atrase de fructe, de condimente, de alimentele acide din bucătărie și se înmulțesc cu repeziciune. Există însă câteva ingrediente naturale, la îndemână, cu ajutorul cărora poți ține la distanță musculițele.

Citește și: Plante care alungă insectele din grădina ta. Ce trebuie să plantezi, de fapt. Te scapă în mod natural de dăunători

Bicarbonat de sodiu

Acest ingredient universal, nelipsit din bucătărie, are efect și împotriva musculițelor. Pune bicarbonat de sodiu în locurile unde apar cel mai des musculițele: lângă coșul de gunoi, în dulapul cu condimente și în coșul unde depozitezi fructe.

Uleiuri esențiale

Uleiurile aromate, precum cel de arbore de ceai, de lămâie, de lavandă, mentă, eucalipt sau pin pot ține la distanță musculițele. Atunci când ștergi praful sau cureți anumite suprafețe din bucătărie, adaugă câteva picături de ulei esențial în apă. Ține cont că acesta poate lăsa pete, deci evită să folosești amestecul pe suprafețe din lemn, închise la culoare.

Citește și: Ingredientul banal din bucătărie pentru alungarea muștelor. Ține la distanță aceste insecte de locuința ta

Oțet de mere

Poți face o capcană pentru musculițe folosind oțet de mere. Aceste insecte sunt atrase de mirosurile puternice și de alimentele acide, iar în termeni populari se mai numesc și „bețivi”, pentru că se adună în general în jurul alimentelor și băuturilor care fermentează. Pune un recipient cu oțet de mere undeva în bucătărie, iar musculițele se vor aduna acolo, după care vor cădea în vas. Schimbă vasul zilnic, până când scapi complet de musculițe.

Trucul care ține departe musculițele de casa ta
Capcanele cu oțet atrag musculițele din casă

Cum ții la distanță musculițele

Pentru ca aceste insecte să nu îți invadeze bucătăria, evită să depozitezi alimente care le pot atrage. Coșurile cu fructe sunt sursa principală de atracție pentru aceste insecte, iar ele grăbesc procesul de fermentare a fructelor. Pune fructele în frigider, pentru a evita apariția musculițelor, mai ales atunci când este cald.

Citește și: Planta care ține la distanță insectele de casa ta. Este ideală pentru orice locuință

De asemenea, plasele anti-țânțari cu ochiuri cât mai mici pot fi eficiente și împotriva musculițelor. Un alt truc este să pui în afara casei un bec cu lumină galbenă și cu vapori de sodiu. Musculițele sunt atrase de acesta, iar când îl aprinzi, vor sta în jurul lui și nu vor mai pătrunde în locuință.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *