Trucul pentru cea mai pufoasă omletă. Ce trebuie să faci de fapt cu ouăle, înainte de a le pune în tigaie - Ego.ro

Trucul pentru cea mai pufoasă omletă. Ce trebuie să faci de fapt cu ouăle, înainte de a le pune în tigaie

Trucul pentru cea mai pufoasă omletă

Scris de: Oana Matei

21 Apr. 2023

Trucul pentru cea mai pufoasă omletă. Ce trebuie să faci de fapt cu ouăle, înainte de a le pune în tigaie

Ouăle fierte, ouăle prăjite sau omletele sunt adesea alegerea pentru un mic dejun consistent. Chiar dacă sunt compuse din foarte puține ingrediente, pregătirea omletei nu este întotdeauna de ușoară. Prea uscată, prea gumată, prea condimentată – chiar și bucătarii experimentați pot face încă multe greșeli.

Cel mai folosit truc pentru a prepara o omletă pufoasă

Cu o omletă, de exemplu, vrei să fie pufoasă și ușoară. Dar cum poți face asta? Răspunsul este: cu un truc simplu. Cel mai important lucru din această rețetă, pentru consistența pufoasă a omletei, constă în baterea albușurilor, separat, de gălbenușuri.

Exista zeci de rețete de omletă: cu șuncă, cu ciuperci, cu brânză, ceapă verde sau cu smântână. Care de care mai gustoase, unele mai bune ca altele. Dar tehnica de preparare a omletei determină, în mare măsură, rezultatul final. Unora le place omleta pufoasă, altora mai ușoară sau unii preferă omleta consistentă, cu mai multe ingrediente. Care este cheia pentru a face omleta cu adevărat pufoasă? 

1.Separați ouăle

Cu ajutorul unui tel, bateți bine gălbenușurile și albușurile, separate in două boluri. Înainte de a bate ouăle, adăugați sare și piper. Gălbenușurile trebuie să aibă o consistență cremoasă, iar albușurile o consistență pufoasă. Crema de gălbenușuri se încorporează în spuma de albușuri. Compoziția se amestecă cu ajutorul unei spatule de silicon, cu mișcări ușoare de jos în sus.

Prin baterea ouălor se schimbă structura proteinelor, care reușesc să rețină aerul pe care îl încorporăm. Prin încălzire, proteinele se coagulează și aerul este prins în structura lor, astfel, textura omletei devine aerată.

Vezi și Secretul pentru ca ouăle să nu se mai lipească. Ce trebuie să presari în tigaie, trucul simplu și eficient

2. Prăjirea omletei

Metoda de prăjire corectă a omletei este următoarea: se pune puțin unt sau ulei la încins, se toarnă compoziția de ou în tigaie. În momentul când marginile sunt ușor rumene, omleta se întoarce sau se pliază, pentru a se prăji pe cealaltă parte. Radeți puțin parmezan peste omleta fierbinte. Simplu și delicios!

Omleta se poate personaliza în funcție de gustul fiecăruia cu: legume, bacon, ceapă, ierburi aromatice, parmezan sau brânză telemea.

Sfaturi pentru prepararea omletei pufoase

  • Dacă păstrați ouăle în frigider, scoateți-le din timp și lăsați-le să ajungă la temperatura camerei.
  • Folosiți o tigaie antiaderentă și încălziți-o bine înainte să adăugați ingredientele.
  • Adăugați puțin lapte, smântână sau iaurt în amestecul de ouă, pentru a le face mai pufoase.
  • Omleta prăjită în unt este mai gustoasă.
  • Separați albușurile de gălbenușuri și bateți albușurile până devin spumoase înainte de a le combina cu gălbenușurile.
  • Adăugați sare în ouă înainte de a le bate pentru a le face mai pufoase.
  • Când turnați ouăle in tigaie, agitați tigaia continuu și folosiți o spatulă pentru a amesteca ouăle, fără a le rupe. Acest lucru va ajuta la formarea bulelor de aer si la obținerea unei omlete pufoase.
  • Nu gătiți omleta prea mult timp. Când marginile sunt ușor rumenite, întoarceți omleta, pentru a se găti și pe cealaltă parte.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce face Jojo - Cătălina Grama atunci când vrea să îl împace pe Paul Ipate
8.6 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Horoscop zilei. Fecioarele iau decizii importante în dragoste, iar Scorpionii privesc altfel emoțiile
Pomii fructiferi care trebuie tăiaţi la început de aprilie pentru roade îmbelşugate. Vor rodi până...
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din...
Ilie Bolojan a promulgat legea care va fi aplaudată de toţi românii. Intră în vigoare...
Punem pariu că nu o recunoști! Astăzi este una dintre cele mai cunoscute femei din...
Alexia Eram și iubitul ei, în ipostaze incendiare într-un club de fițe din București. Cum...
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Înșală orice bărbat care se află într-o relație sau nu, conform Cristinei Șișcanu? "Așa și...
Horoscop Pesti maine 4 Aprilie 2025
Horoscop Pesti maine 3 Aprilie 2025
Cum arată și cu ce se ocupă fiica lui Robert Turcescu: “Fiica mea cea mare...
Ultimul mesaj public al lui Val Kilmer, actorul din Batman care a decedat la vârsta...
Reglementare UE: Multe dintre alimentele consumate mai ales de copii vor dispărea de pe piață
Îți amorțesc mâinile? Ce afecțiuni pot ascunde, potrivit medicilor
El este Albert, ursul polar de 680 de kg. De ce nu atacă oamenii?
„Am călcat peste morți ca să ajungem la cei vii” Mărturii șocante din infernul de...
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *